to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 19.12.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δυναμική κινητοποίηση των λιμενεργατών στην Κλαυθμώνος

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στην επικύρωση του νέου αναθεωρημένου σχεδίου φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), οι λιμενεργάτες. Αποχή από την εργασία τους το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.


Παρών στο πλευρό τον λιμενεργατών έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Η σημερινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει για σήμερα  η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

(Φωτογραφία: eurokinissi)

Παράλληλα, η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε αποχή από την εργασία το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

Η πορεία των λιμενεργατών (Φωτογραφίες:  )

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Η ΟΜΥΛΕ τονίζει πως η κυβέρνηση χαρίζει το λιμάνι στην COSCO:

Η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις της COSCO, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία επικύρωσης του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση υπακούει στα κελεύσματα – απαιτήσεις της COSCO και εν μέσω συνεδριάσεων της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανές βουλευτικές εκλογές προσπαθεί άρον – άρον να «κλείσει» τις υποχρεώσεις της προς την COSCO.

Δεν διστάζουν να αγνοούν προκλητικά ακόμα και τον ελάχιστο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να ανασταλεί επ’ αόριστον το εγγυημένο αντάλλαγμα.

Μεταφέρουν το επιχειρησιακό ρίσκο στον ΟΛΠ και το Ελληνικό Δημόσιο και χαρίζουν το Λιμάνι στην COSCO. Ταυτόχρονα προωθούν την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μετατρέποντας την COSCO  ενοικιαστή και ιδιοκτήτη.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια 

βρίσκονται σταθερά απέναντι σ’ αυτή την πολιτική 

των ιδιωτικοποιήσεων κάθε μορφής.

Αντιστεκόμαστε χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα. Προσφύγαμε στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και τώρα καταθέσαμε αγωγή ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ/ΟΛΠ για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 17.12.2014 αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στον ΟΛΠ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.12.2014 και ΑΠΟΧΗ από εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2014.

Την Παρασκευή 19.12.2014 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.     

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)