to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 23.09.2016

Οικονομία

23ο πανελλήνιο συνέδριο των νέων αγροτών στη Ρόδο: Ο συνεργατισμός και η συμβολή του στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα

Ο συνεργατισμός και η συμβολή του στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα είναι το θέμα του 23ου πανελλήνιου συνεδρίου των νέων αγροτών οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Rodos Palace, παρουσία και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου.


    «Χαιρόμαστε που διοργανώνουμε στη Ρόδο το πανελλήνιο συνέδριο των νέων αγροτών για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του συνεργατισμού προκειμένου να ανακάμψει ο πρωτογενής τομέας. Τους συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνουν σε όλη την Ελλάδα, να προάγουν τους νέους αγρότες και την αναγκαιότητα της ενασχόλησης και του εμπλουτισμού του πληθυσμού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, με νέους ανθρώπους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης. Μάλιστα κάλεσε όσους νέους έχουν σκοπό να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα να έρθουν να το παρακολουθήσουν γιατί είναι πολύ σημαντικό, όπως είπε.

   «Επίσης όσοι ήδη ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θα είναι χαρά μας να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν. Επίσης, καλώ όλους τους συλλόγους να παραβρεθούν καθώς είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και την ενασχόληση των νέων στην περιοχή μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

   Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης νέων αγροτών Νίκος Παυλονάσιος υπογράμμισε ότι στο συνέδριο της Ρόδου θα αναδειχτούν τα προβλήματα των νέων αγροτών της νησιωτικής περιοχής και όχι μόνο.

   «Είναι η δεύτερη φορά που το συνέδριό μας γίνεται σε νησί και αυτό γίνεται για να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αλιείς και όχι μόνο αλλά και οι αγρότες γενικά. Καλώ όλους τους αγρότες να έρθουν στο συνέδριο για να ακούσουν και να ενημερωθούν και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν κάναμε και μία ένωση νέων αγροτών Ρόδου ή Δωδεκανήσου στο μέλλον» δήλωσε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε από όλους να ανταποκριθούν καθώς τα θέματα είναι επίκαιρα.Οι αγρότες περνούν δύσκολα σε όλη τη χώρα, έχουν πρόβλημα ρευστότητας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προγράμματα, οι αλιείς επίσης περνούν δύσκολα. Όλα θα τα συζητήσουμε για να βγάλουμε προτάσεις και συμπεράσματα, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον θέματα για συζήτηση με το εκάστοτε υπουργείο με σκοπό να λυθούν για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στα χωράφια μας που αγαπάμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)