to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 14.03.2021

Πολιτική

23χρονος νεκρός ύστερα από τροχαίο μπροστά στη Βουλή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο - Σοβαρά ερωτήματα

Πολλαπλά σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας μετά από τροχαίο όπου υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ, της ασφάλειας της Ντ. Μπακογιάννη, χτύπησε θανάσιμα 23χρονο μοτοσικλετιστή μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής - Τροχονόμος με ασύρματο εξαπολύει λεκτική επίθεση σε άλλο δικυκλιστή που καταγγέλει επιτόπου όσα είδε, όπως φαίνεται σε βίντεο - H Tροχαία εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωση, που λέει πως «έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες» και λέει πως ο οδηγός αστυνομικός «τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού» - Με την οικογένεια του 23χρονου επικοινώνησε η Ντ. Μπακογιάννη


Πολλαπλά πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας μετά από τροχαίο όπου υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ χτύπησε θανάσιμα 23χρονο μοτοσικλετιστή μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Όπως επιβεβαίωσε - μετά το σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δείτε παρακάτω)- η Τροχαία το μεσημέρι της Κυριακής,  το υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οδηγούσε αστυνομικός που «τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ισχυρίζεται ακόμη στην ανακοίνωσή της πως η Υποδιεύθυνση Αθηνών προέβη «στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.)», αλλά και ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο σημείο εισόδου - εξόδου των οχημάτων της Βουλής:

«έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής που ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο αρχιφύλακας της τροχαίας του φωνάζει «τι "το παιδί, το παιδί", εσύ γιατί δε φοράς το κράνος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα», όπως ακούγεται στο βίντεο, περί το 1'30''

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το KontraNews, ο άτυχος οδηγός κατέληξε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο: Το δυστύχημα συνέβη όταν το υπηρεσιακό όχημα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας.  Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, κατέληξε, και όπως μεταδίδει το Kontra, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του...

Τα πολύ σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται πουθενά στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ η συμπεριφορά του αρχιφύλακα της τροχαίας δείχνει βιασύνη και απόπειρα να διωχθεί αυτόπτυς μάρτυρας. 

«Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής επιβάλλει έλεγχο, με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.Όλες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να πράξουν αμέσως τα νόμιμα, με πλήρη διαφάνεια. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δημ. Παπαδημούλης.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας

Η διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της - δύο μέρες μετά το συμβάν, όπου πάντως αναφέρεται σε «πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού» της μοτοσικλέτας:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.»

«Βαθύτατα συντετριμμένη»: Ανάρτηση της Ντ. Μπακογιάννη για το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός της ασφάλειάς της

H βουλευτής της ΝΔ προσθέτει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος, «για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν»:

Σωρεία αντιδράσεων στα social media

Το ταγκ #τροχαίοβουλή στο Twitter έχει παρει φωτιά, με τους χρήστες να σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι με τόσες κάμερες στο σημείο το τραγικό συμβάν θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί άμεσα:

*

*

*

*

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)