to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 16.11.2012

left.gr

Διεθνή

22 ως τώρα τα θυματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

11.37 GMT: Ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και βομβαρδισμούς από την Τετάρτη, και περισσότεροι από 245 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί. Δεκάδες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδιά είναι μεταξύ των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν, μαζί με μια έγκυο γυναίκα και δύο ηλικιωμένους άνδρες.


Νέο καρτούν του Λατούφ, με τον Νετανιάχου να βάζει φωτιά στη Γάζα και τον Μόρσι, τον αιγύπτιο πρωθυπουργό, να πηγαίνει με έναν μικρό πυροσβεστήρα να τη σβήσει.


Aπό τη συνεχή ενημέρωση στη σελίδα Σχολιαστές χωρίς Σύνορα:



11:29 GMT: Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ στη Γάζα λένε ότι εκτόξευσαν ρουκέτες προς το ισραηλινό κοινοβούλιο. Το IDF, ωστόσο, αρνείται τις πληροφορίες.

 10:28 GMT: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, Rafik Abdessalem πρόκειται να επισκεφθεί τη Γάζα το Σάββατο.

10.26 GMT: Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις επιθέσεις του Ισραήλ, σε σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας.”Αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να μείνει στη σιωπή και ο κόσμος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη διακοπή αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Καντίλ. Ορκίστηκε ότι το Κάιρο θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός:  “Η Αίγυπτος θα κάνει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η επιθετικότητα και να επιτευχθεί μια εκεχειρία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καντίλ.

10:12 GMT: H δημοσιογράφος του Guardian  Harriet Sherwood  έγραψε σε tweets  ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας  λένε ότι δεν υπάρχουν   κρεβάτια.  Προσπαθούν τώρα να μεταφέρουν   ασθενείς στην Αίγυπτο.


Σχετικά/συγκεντρωτικά για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, στο κεντρικό μας θέμα:

Πεθαίνοντας στη Γάζα, μέρα 3η: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)