to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:46 | 17.03.2021

Πολιτισμός

21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Διαδικτυακές προβολές από 6 ως 14 Απριλίου

Από τις 6 ως τις 14 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, σ' ένα ψηφιακό ταξίδι στην έβδομη Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών.


Μετά από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας την πανδημίας, ο κινηματογραφικός θεσμός της άνοιξης, επιστρέφει δριμύτερος για να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια.  ¨Ετσι, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει διαδικτυακά από τις 6 έως τις 14 Απριλίου 2021, ενώ το πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί στις 30 Μαρτίου στη διεύθυνση https://festivalfilmfrancophone.gr/

H επιθυμία της αντάμωσης, συναίσθημα που πλημμυρίζει κάθε άνθρωπο αυτήν την εποχή σε όλο τον πλανήτη, αποτυπώνεται με τρόπο στο τρέιλερ του φεστιβάλ, από το οποίο η Nowhere Studio εμπνεύστηκε και το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης. Δημιουργός του τρέιλερ είναι ο νέος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που περιγράφει με λίγα λόγια την έμπνευσή του για το σενάριο αυτής της στιγμής μηδέν της συνάντησης κοινού και μεγάλης οθόνης: «Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Το πάνω κάτω, το έξω μέσα, το δίπλα μακριά. Σε βλέπω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είσαι εκεί. Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά».

Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί από σήμερα το κοινό να εγγραφεί ώστε να ενημερώνεται άμεσα, στο νέο του newsletter . Το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ - σημειώνουν οι οργανωτές - επιστρέφει στα θερινά σινεμά για προβολές των ταινιών του προγράμματος στη μεγάλη οθόνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)