to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 20.09.2019

Κοινωνία

Στο Σύνταγμα για τη σωτηρία του πλανήτη: Η πορεία για το κλίμα με το φακό του left.gr

Πορεία πραγματοποιήθηκε για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας, από την Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.


Φωτογραφίες και βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Με κεντρικά συνθήματα «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας πανό και πλακάτ με κεντρικό σύνθημα «αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα».

 1 άτομο, πλήθος, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

 ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και μέλη της δημοτικής κίνησης, η βουλεύτερια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή σε ανακοίνωσή της, «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ' όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πρόκειται για το μέλλον μας»: Παγκόσμια απεργία για το κλίμα: Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)