to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

2021: Προοδευτική Συμμαχία η λύση στη δεξιά χρεοκοπία

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλεύτριας Άρτας, στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής»


To 2020 ο κ. Μητσοτάκης και η νέα δεξιά βάλθηκαν να επιβάλουν στην πολιτική ζωή της χώρας μας τη βαρβαρότητα, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό ως “κανονικότητα”. Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά υγειονομική κρίση, το 2020, η εφαρμογή του δόγματος του σοκ, ήταν η απάντηση της συντήρησης στις αγωνίες της κοινωνίας.

Η σάρκα από τη σάρκα του συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και τη χρεοκοπία δεν άργησε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. Μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να ρίξει τη χώρα σε ύφεση! Ο “γιαλαντζί” μεταρρυθμιστής, το 2020, προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Σκηνοθέτησε την εκ νέου δημιουργία του ΑΣΕΠ,  "ανακάλυψε" την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και επανεφηύρε μετά από 10 χρόνια τη Διαύγεια! Το 2021 μπορεί να ανακαλύψει και την Αμερική!

Το 2020, ο ανέμελος περιηγητής, προσέθεσε μόνο ένα πρωτότυπο έργο στις προηγούμενες “εποποιίες” του: τη θεσμοθέτηση της χρεοκοπίας των φυσικών προσώπων και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας! Μάλιστα, έπεσε από τα σύννεφα, ανακαλύπτοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από τον μισθό τους! Και αυτός και η κυβέρνησή του βρήκαν το ηθικό ανάστημα να παραδώσουν μαθήματα ατομικής ευθύνης!

Το 2020 η δεξιά μετέτρεψε την καταστροφή σε ευκαιρία! Όχι βέβαια για τους "εξαρτημένους" από τον μισθό και τη δουλειά, αλλά τους προνομιακά παρασιτούντες το δημόσιο χρήμα. Απευθείας αναθέσεις, διορισμοί από το παράθυρο, όλη εκείνη η μηχανή που οδήγησε στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία, ξαναπήρε μπροστά. Είναι τέτοια η περιφρόνηση απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία, ώστε στην εκπνοή του 2020, αυτοί που νιώθουν πως κυβερνούν “ελέω Θεού”, απαιτούν από το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες  να κάνουν υπομονή γιατί αυτοί, οι “άριστοι”, έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Για τον “ανέμελο” κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η ευθύνη αφορά όλους τους υπόλοιπους εκτός από τους ίδιους.

Το 2020 γιγαντώθηκε το παράλληλο σύμπαν του Μαξίμου, που χτίστηκε από πακτωλό δημόσιου χρήματος και τροφοδοτεί τις σχέσεις εξάρτησης ενός βαθέος πελατειακού κράτους. Η κυβέρνηση πέτυχε να γίνει ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για την αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και εξακολουθεί να παριστάνει πως βρέχει. Λίστες Κικίλια, λίστες Πέτσα, αλλά πάντα λίστες Μητσοτάκη, αντί να χρηματοδοτήσουν την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, δημιουργούν συνθήκες εκμαυλισμού του μιντιακού κόσμου της χώρας. Έτσι, οι αναγνώστες έφτασαν να διαβάζουν ακόμα και τις οδηγίες του Μαξίμου για την παρουσίαση των ειδήσεων στην προσπάθεια του Μαξίμου! Το2020 αν κάποιος έκανε αναφορά στα αντιφατικά και  αλληλοσυγκρουόμενα δεδομένα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, αν κάποιος μιλούσε για τα αναποτελεσματικά και μεροληπτικά μέτρα της κυβέρνησης και δεν χειροκροτούσε “αυθόρμητα” το δήθεν "ηγέτη" καταστρεφόταν.

Και αν κάτι κλονίζει τη “νιρβάνα” αυτού του παράλληλου κόσμου, τότε εμφανίζεται ο “από μηχανής Θεός” Κυριάκος Μητσοτάκης. Το απόλυτα συγκεντρωτικό “επιτελικό” κράτος,  προσπαθεί να πείσει την κοινωνία πως ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τίποτε από τα κακώς καμωμένα. Πως οι μικροσυνταξιούχοι θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα ή πως κυβερνητικοί παράγοντες μετά των οικογενειών τους εμβολιάζονται πριν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές! Και μόλις το μαθαίνει ο καλός και αγαθός ηγεμόνας, σπεύδει να δώσει λύση! Η διολίσθηση σε τέτοιου είδους πρότυπα διακυβέρνησης, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υποσκάπτει τα θεμέλια της ίδιας της δημοκρατίας.

Η ανικανότητα, η απληστία και η αλαζονεία της κυβέρνησης, δημιουργεί ένα διαρκώς ογκούμενο κύμα αμφισβήτησης. Σε αυτό μπαίνουν μπροστά οι άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν το μέλλον και τις προοπτικές τους να καταστρέφονται. Η ακηδεμόνευτη νέα γενιά δεν πείθεται από την εικονική πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Και καθώς φωνάζει πως “ο αυτοκράτορας είναι γυμνός”, η δεξιά τιμά τις παραδόσεις της. Ο κιτρινισμός, η αναίσχυντη λασπολογία και η "δολοφονία χαρακτήρων" της κυβέρνησης και των επικοινωνιακών συμμάχων της, έφτασε να κατονομάσει τη νεολαία ως κύριο φορέα μετάδοσης του κορονοϊού. Και όταν δε φτάνει η συκοφαντία, η αμέσως επόμενη λύση είναι ο αυταρχισμός και η βία. Ακόμα και την προπαραμονή του 2021, η κυβέρνηση διέταξε την εισβολή της αστυνομίας και των ΕΚΑΜ μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Το 2020 ζήσαμε σε καιρό δημοκρατίας την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια. Είδαμε σε ζωντανή μετάδοση τον προπηλακισμό βουλευτών και πολιτών από ένα στυγνό κατασταλτικό μηχανισμό, από τον οποίο ηγετικά στελέχη της χρυσής αυγής εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Το 2021 θα είναι μία χρονιά στην οποία θα δοκιμαστούν - ίσως εντονότερα - η δημοκρατία, οι θεσμοί, το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική συνοχή. Είναι ευθύνη κάθε προοδευτικού πολίτη να απαντήσει στο νέο δίλημμα "πρόοδος ή συντήρηση". Ο σχηματισμός μιας ενιαίας Προοδευτικής Συμμαχίας είναι η λύση για την ανατροπή της οπισθοδρόμησης και της νέας χρεοκοπίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)