to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 06.04.2021

Διεθνή

20 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer εξασφάλισε η Ν. Αφρική

Η Νότια Αφρική, η χώρα της Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, έχει ήδη εξασφαλίσει 31 εκατομμύρια του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε την Πέμπτη


Η Νότια Αφρική υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer για την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος καθώς η χώρα σκοπεύει να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Νότια Αφρική, η χώρα της Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, έχει ήδη εξασφαλίσει 31 εκατομμύρια του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε την Πέμπτη.

Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με τον Ανμπάν Πιλάι, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Υγείας της Νότιας Αφρικής.

Μετά τη συμφωνία με τη Pfizer η Νότια Αφρική θα έχει αρκετές δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 για να χορηγήσει σε 41 εκατομμύρια κατοίκους της, σε σύνολο 60 εκατομμυρίων.

Η χώρα έχει λάβει 12 εκατομμύρια εμβόλια από το πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πιθανότατα θα λάβει εμβόλια για άλλους 10 εκατομμύρια πολίτες της από την πρωτοβουλία AVATT της Αφρικανικής Ένωσης.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν από τους μηχανισμούς COVAX και AVATT η Νότια Αφρική θα λάβει μονοδοσικά εμβόλια ή εμβόλια δύο δόσεων κατά της covid-19.

Υγειονομικοί καλούν την κυβέρνηση της χώρας να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία καθώς η πλέον βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής ενδέχεται να πληγεί από τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊου τους χειμερινούς μήνες του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Η εμβολιαστική εκστρατεία της Νότιας Αφρικής δέχθηκε πλήγμα στις αρχές Φεβρουαρίου όταν ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19, αφού μικρής κλίμακας έρευνας έδειξε ότι προσφέρει μικρή ως μέτρια προστασία από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη χώρα και είναι το κυρίαρχο εκεί. Η κυβέρνηση τότε στράφηκε στο εμβόλιο της J&J.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Pfizer

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)