to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 09.04.2020

Κοινωνία

Στους 86 οι νεκροί, 79 οι διασωληνωμένοι, 71 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα (liveblog)

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση σε όλους προς άλλους προορισμούς, πλην μόνιμων κατοίκων με βάση το Ε1 - 86 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Όλες οι ειδήσεις για την εξέλιξη της επιδημίας εντός Ελλάδας σε liveblog


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 71 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.955, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα Πέμπτη 9/4. 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 86 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Κλειστές οι Εκκλησίες για τους πιστούς

Μετά τις αντιφατικές δηλώσεις και τις παλινοδίες ξεκαθάρισε τελικά η κυβέρνηση ότι οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές, καθώς άλλα έλεγε το πρωί ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και ένα νεωκόρο. Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, τόνισε εμφατικά.

Επιπρόσθετα ο Ν. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα.

Ολικό μπλόκο στις μετακινήσεις

Ολικό «μπλόκο» στις μετακινήσεις ισχύει από τις 6 μ.μ. της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ήδη από την Τετάρτη ο Ν. Χαρδαλιάς. Σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο μόνιμων κατοίκων, με απόδειξη τη φορολογική δήλωση Ε1. Αλλιώς, θα επιβάλεται πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων στα οχήματα, και επιστροφή του παραβάτη στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Αυξάνονται οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας

Εντατικοποιούνται από αύριο, Παρασκευή 10 Απριλίου, οι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί έως τις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι από την 21η Μαρτίου επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων των νησιών, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσής του, που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο - διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους όλων των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, στην ελληνική επικράτεια.

  • Δείτε εδώ τη διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης της πανδημίας από το Πολυτεχνείο

Παρακολουθήστε όλες τις εγχώριες εξελίξεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο liveblog του Left.gr (για τις εξελίξεις παγκοσμίως δείτε το αντίστοιχο Liveblog εδώ):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)