to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:45 | 06.08.2019

Αθλητισμός

2-2 το ΠΑΟΚ - Άγιαξ, δύσκολη αποστολή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Ολλανδία

Μετά από μία έντονη μάχη 95 λεπτών, ΠΑΟΚ και Άγιαξ έμειναν στο 2-2 στο γήπεδο της Τούμπας και όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της Ολλανδίας στις 13 Αυγούστου.


Οι νταμπλούχοι Ελλάδας στο πρώτο του επισημο παιχνίδι για τη σεζόν 2019-20 έκανε μία κατάθεση ψυχής κόντρα στον κραταιό Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και στάθηκε άτυχος στο δεύτερο μέρος δεχόμενος ένα φθηνό γκολ, που του στέρησε τη νίκη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο και Γιαννούλη στην άμυνα, τους Εσίτι και Ελ Καντουρί στο κέντρο, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ στα άκρα και επιθετικό δίδυμο με τους Πέλκα και Άκπομ .Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Ζίγιεχ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αφού βρήκε το κεφάλι του Γιαννούλη κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη . Ο Δικέφαλος βρήκε την απαιτούμενη ηρεμία και κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα.

Το αγωνιστικό ξέσπασμα του ΠΑΟΚ ήρθε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Αρχικά με μία εξαιρετική, οργανωμένη επίθεση ο Γιαννούλης σέρβιρε στον Άκπομ και ο Άγγλος φορ ισοφάρισε στο 32′, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μάτος με καρφωτή κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή έπειτα από φάουλ του Μπίσεσβαρ . Ο Δικέφαλος έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Πέλκα και Άκπομ για να διευρύνει το προβάδισμά του, με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη ο Αίαντας μπήκε δυνατά και έψαξε την ισοφάριση. Μετά από κάποιες καλές στιγμές, ο Χούντελαρ είδε τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του και να πηγαίνει στο δίχτυα του Πασχαλάκη μετά από διώξιμο του Βαρέλα . Μέχρι το φινάλε το σκορ δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές στιγμές με τον Ζίγιεχ και τον Τάντιντς. Πλέον τα πάντα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στις 13 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ ( Αμπέλ Φερέιρα ): Πασχαλάκης , Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο , Γιαννούλης , Ζαμπά (79’ Στοχ ), Εσίτι , Καντουρί , Μπίσεσβαρ (73’ Αουγκούστο ), Πέλκας (64’ Λημνιός ), Άκπομ

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Βέλτμανς, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (83’ Μάριν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεχ (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ), Τάντιτς.

tags: ΠΑΟΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)