to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 30.06.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

1η Ιούλη, διαδήλωση: Να υπερασπιστούμε τη ΒΙΟΜΕ!

Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι πολίτες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος της ΒΙΟ.ΜΕ με κεντρικό σύνθημα "κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ". Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα και πορεύτηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.


Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκίνησε μετά τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε με την πρώην εργοδοσία.

Υπενθυμίζεται πως η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζήτησε ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης από τους εργάτες.

Σε σχετική ανακοίνωση η πρωτοβουλία αλληλεγγύης ζητά να "απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσπάθεια  της πρώην εργοδοσίας να πατήσει ξανά πόδι στο εργοστάσιο". "Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών. Άμεση δημοκρατία στη βάση. Αυτοδιαχείριση στην παραγωγή" τονίζει.

Τέλος η πρωτοβουλία αλληλεγγύης διοργανώνει εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Ιουλίου, στις 9πμ  έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση.

 

----------------------------------------------------------

Υπενθυμίζεται πως η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζήτησε ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης διοργανώνει διαδήλωση στη 1 Ιουλίου, στις 7μμ στη Καμάρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Ιουλίου, στις 9πμ  έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση η πρωτοβουλία αλληλεγγύης ζητά να "απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσπάθεια  της πρώην εργοδοσίας να πατήσει ξανά πόδι στο εργοστάσιο".

"Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών. Άμεση δημοκρατία στη βάση. Αυτοδιαχείριση στην παραγωγή" τονίζει.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Συμπαράσταση στη ΒΙΟΜΕ

Αφού επί 2,5 χρόνια η εργοδοσία της ΒΙΟΜΕ ήταν εξαφανισμένη, επιστρέφει και δια της δικαστικής οδού ζητά την επιστροφή της ώστε να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση.

Οι σκοποί προφανείς. Δια της πτωχεύσεως, αφενός θέλει να γλυτώσει τα χρέη που έχει προς τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, αφετέρου να βάλει φραγμό στο αυτοδιαχειριζόμενο πείραμα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, λειτουργώντας μόνοι το εργοστάσιο εδώ και 16 μήνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης  στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης και στηρίζει με κάθε τρόπο το αυτοδιαχειριστικό μοντέλο το οποίο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις.

Τώρα που η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια και εκδικάζεται στις 8 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για μια ακόμη φορά τη στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία αλλά και η σπουδή της κυβέρνησης να χτυπηθεί το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, θα μας βρουν απέναντί τους.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, σήμερα στις 7 μ.μ. στην Καμάρα, καθώς και την Τρίτη 8 Ιουλίου μπροστά στα Δικαστήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)