to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 14.03.2022

Διεθνή

Η Ρωσία σφυροκοπά Κίεβο και Χάρκοβο εν μέσω διαπραγματεύσεων - Αποχώρησαν οι πρώτοι άμαχοι από τη Μαριούπολη (liveblog)

19η μέρα πολέμου (η Δευτέρα 14/3) με τις πολεμικές συγκρούσεις να επεκτείνονται και στη Δυτική Ουκρανία - Διακόπηκε για την Τρίτη 15/3 ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας - Πάνω από 2,8 εκατ. οι πρόσφυγες της Ουκρανίας σύμφωνα με τον ΟΗΕ - Παρακολουθούμε τις σημαντικότερες εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο σε Liveblog


Ο ρωσικός στρατός συνέχισε το σφυροκόπημα περιοχών του Κιέβου τη Δευτέρα 14/3, ενώ εμφανίζεται έτοιμος να καταλάβει μεγάλα αστικά κέντρα, όπως την πολιορκούμενη Μαριούπολη.  Οπως έγινε γνωστό από ουκρανικές πηγές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών στο βορειοδυτικό Κίεβο το πρωί της Δευτέρας, στις 5 το πρωί, ενώ βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov, επίσης στο Κίεβο, στην τοποθεσία, γνωστή και ως Hostomel, περίπου 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης, Πρόκεται για το σημαντικότερο διεθνές αεροδρόμιο εμπορευμάτων της χώρας, ενώ είναι και βασική στρατιωτική αεροπορική βάση της Ουκρανίας.

Το μεσημέρι σήμερα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι ουκρανικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 20 στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, με τα θύματα να προέρχονται από τα θραύσματα του πυραύλου μετά την κατάρριψή του από τους αυτονομιστές.

Στο μεταξύ, διακόπηκε για αύριο, Τρίτη, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μέσω τηλεδιάσκεψης. Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη από την Κίνα εν μέσω ισχυρισμών ότι ο ρωσικός στρατός έχει έλλειψη σε ορισμένα είδη εξοπλισμών, όπως ανέφεραν αρχικά οι Financial Times. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσπαθήσουν να πείσουν την Κίνα να μην προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου στη Ρώμη. Ωστόσο, η Κίνα, με ένα κοφτό «ψευδείς ειδήσεις», διέψευσε τις σχετικές αναφορές, ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επίσης διέψευσε ότι ζητήθηκε τέτοια βοήθεια, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία διαθέτει επαρκή ισχύ για να πετύχει τους στόχους του και είπε πως είναι πιθανό ο ρωσικός στρατός να θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας.

Ο χάρτης των μαχών:

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις  σε liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)