to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 25.09.2014

Κοινωνία

18 Άνω: Απαράδεκτη η απόφαση που καταδικάζει σε 4ετή φυλάκιση έναν τέως εξαρτημένο

Ανακοίνωση της ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ (18 ΑΝΩ)


Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης απόφασης, που καταδικάζει σε 4ετή φυλάκιση έναν τέως εξαρτημένο, ο οποίος έχει ολοκληρώσει Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ και βρίσκεται σε αποχή από ουσίες πλέον των τεσσάρων ετών. 
Το αδίκημά του είναι ότι προ 8ετίας ως εξαρτημένος είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας ουσιών.
Αποφάσεις τέτοιου είδους συνήθως εδράζονται σε νεοφιλελεύθερες απόψεις, που όλο και πιο συχνά διατυπώνονται τα τελευταία χρόνια, οι οποίες θεωρούν τον εξαρτημένο «χρόνιο ασθενή» ή προσωπικότητα με χαρακτηριστικά κοινού εγκληματία, που δεν μπορεί να γίνει «καλά». 
Η εξάρτηση και ο εξαρτημένος δεν αφορούν μόνο την Δικαιοσύνη, αφορούν την κοινωνία ολόκληρη και η κοινωνία δεν μπορεί να «εκδικείται» ένα νέο άνθρωπο που επέλεξε τον επίπονο και επώδυνο δρόμο της θεραπείας απεξάρτησης διεκδικώντας την θέση του στην κοινωνία. 
Ο Φώτης είναι συμπολίτης μας και στο πρόσωπό του αμφισβητούνται όλοι και όλες που απεξαρτήθηκαν, όλοι και όλες που κάνουν προσπάθεια απεξάρτησης.
Εν τέλει τα ίδια τα Θεραπευτικά Προγράμματα που για τρεις δεκαετίες δίνουν με συνέπεια καθημερινό αγώνα για μια κοινωνία που δεν θα «χρειάζεται ναρκωμένους» πολίτες. 
Στην εποχή της κρίσης, αποφάσεις σαν αυτή αποτελούν ένα επί πλέον πλήγμα στα Θεραπευτικά Προγράμματα, των οποίων η λειτουργία βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής τους, ενώ οι ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού συνεχώς αυξάνονται. 
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης.. 
Στις μέρες μας ο θυμός και η βία σε όλες τους τις εκφάνσεις περισσεύουν, για τα δεινά της κοινωνίας μας δεν είναι δυνατό να ευθύνονται μόνο οι πιο ευάλωτοι κοινωνικά συμπολίτες μας.

Η Ομάδα Θεραπευτών 
Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)