to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 15.01.2013

left.gr

Διεθνή

17χρονος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη - κι ένας αγρότης χθες στη Γάζα

Επειδή «πλησίασε το Τείχος» (της Ντροπής, που υψώνει το Ισραήλ για να κλέψει παλαιστινιακή γη και να κάνει ακόμα δυσκολότερη τη ζωή των παλαιστινίων) ο ένας, επειδή πήγε να καλλιεργήσει τη γη του ο δεύτερος (και παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία





Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές καθώς και από πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Σαμίρ Άχμαντ Αουάντ, 17 χρόνων, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό ενώ πλησίαζε το ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη, κοντά στο χωριό Ρας Κάρκαρ, διευκρινίσθηκε από τις πηγές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσει άμεσα αυτές τις πληροφορίες.

Αυτά μεταδίδει το ΑΠΕ.

Και η σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάτνα αναφέρει για το περιστατικο στη Γάζα:


Νέα εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Μούσταφα Αμπού Τζαράντ, στο νοσοκομείο, λίγο πριν καταλήξει (φωτο: Desde Palestina)

Μόλις 3 ημέρες μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του Ανουάρ Αλ Μάλουκ, κοντά στην Τζαμπάλια, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής δολοφόνησαν άλλον έναν παλαιστίνιο άμαχο, παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία. Ο Μούσταφα Αμπού Τζαράντ, 20 ετών, ήταν ένας από τους εργάτες γης που δούλευαν σε ένα αγροτεμάχιο στην περιοχή βορείως της Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από το συνοριακό φράχτη.

Από την Πράσινη Γραμμή, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής άρχισαν να πυροβολούν με σφοδρότητα προς την κατεύθυνσή τους, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν από την περιοχή. Αργότερα, όταν η κατάσταση ηρέμησε, επέστρεψαν να δουλέψουν, πιστεύοντας ότι ήταν ασφαλές. Ξαφνικά, ένας μοναδικός πυροβολισμός σημάδεψε τον Μούσταφα κατευθείαν στο μέτωπο. Μάρτυρες λένε ότι ήταν πυρά από ελεύθερο σκοπευτή, από έναν ισραηλινό στρατιωτικό πυργίσκο παρακολούθησης στην Πράσινη Γραμμή. Με αυτό το επίπεδο ακρίβειας, ο Ισραηλινός σκοπευτής θα πρέπει να έβλεπε πολύ καθαρά τον Μούσταφα, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ότι επρόκειτο για άμαχο αγρότη.

Η σφαίρα πέρασε μέσα από το κρανίο του Μούσταφα αφήνοντας ένα τεράστιο τραύμα εξόδου. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά γρήγορα μεταφέρθηκε στο Αλ Σίφα, το κύριο νοσοκομείο της Γάζας, εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του. Έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα εγχείρηση για να αφαιρεθούν θραύσματα κοκάλων από το εναπομείναν μέρος του εγκεφάλου και για να ανανήψει από την εσωτερική αιμορραγία. Δυστυχώς είχε υποστεί εκτεταμένο εγκεφαλικό τραύμα και η πρόγνωση για την τύχη του ήταν δυσοίωνη. Πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας μόλις λίγες ώρες μετά την εγχείριση καθώς η οικογένειά του περίμενε εναγωνίως για νέα.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Μούσταφα, ο Λοάι, είχε σκοτωθεί πριν από δυόμισι μήνες καθώς ήταν ενεργό μέλος της παλαιστινιακής αντίστασης. Ο Μούσταφα δεν είχε ο ίδιος καμία σχέση με την αντίσταση. Προσπαθούσε να κερδίσει λίγο παραπάνω εισόδημα για την οικογένειά του, καθώς ολοκλήρωνε τις σπουδές του.

Περιφρονώντας περαιτέρω την εκεχειρία, διάφορα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα αναφέρθηκε ότι πέρασαν τα σύνορα με τη Γάζα, σήμερα το πρωί σε μια αγροτική περιοχή ανατολικά του Χαν Γιούνις, στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, (Πρακτορείο Ειδήσεων Μαάν). Μετά από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας του Νοεμβρίου, που διαπράττονται από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, η ερώτηση παραμένει:

Πότε η διεθνής κοινότητα θα αντιληφθεί – και στη συνέχεια θα αναλάβει δράση – για να αποτρέψει μια κλιμάκωση της αιματοχυσίας?

Πηγή φωτογραφίας: Desde Palestina

Λίστα Παλαιστινίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκεχειρία – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ 14-1-2013

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)