to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 10.05.2023

Διεθνή

21 οι νεκροί από τα πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα, ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο «τόσο να επεκτείνει την τρέχουσα επιχείρηση όσο και να επιφέρει βαριά πλήγματα στη Γάζα, τώρα και στο μέλλον». Για πρώτη φορά, το Ισραήλ καταρρίπτει πυραύλους στη Γάζα χρησιμοποιώντας το σύστημα αεράμυνας David's Sling.


Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει ξανά η Λωρίδα της Γάζας, καθώς από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές της Τρίτης σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 5 παιδιά καθώς και τρία ηγετικά στελέχη του κινήματος Παλαιστινιακού ΙσλαμικούΤζιχάντ. Σύμφωνα με παλαιστινιακές εκθέσεις, ο Ισραηλινός Στρατός επιτέθηκε σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής πόλης της Γάζας, και κοντά στην Beit Lahia στα βόρεια της Λωρίδας. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα αυξήθηκε σε 6, ανεβάζοντας σε 21 τον συνολικό αριθμό των νεκρών της Επιχείρησης Iron Dome (Ασπίδα και Βέλος) του Ισραήλ σε 21 και τους τραυματίες σε 42, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Eshkol δήλωσε την Τετάρτη ότι περίπου 70 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στα νότια σύνορα του Ισραήλ, έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους ή αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Μία από τις ρουκέτες έπεσε κοντά σε πτηνοτροφείο και προκάλεσε φωτιά στο σημείο.

Η Αίγυπτος ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Γάζας

Η Αίγυπτος κάλεσε τις παλαιστινιακές αρχές και την ισραηλινή κυβέρνηση να δεσμευτούν για άμεση κατάπαυση του πυρός, μετέδωσε την Τετάρτη ο αιγυπτιακός σταθμός Extra News TV.

Νέες εξελίξεις

Σήμερα (10/5/23) εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ. Ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του ότι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Σντερότ και Ασκελόν, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Διευκρίνισε ότι έπληξε θέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα, από τις οποίες εκτοξεύονταν οι ρουκέτες και ανέφερε τον θάνατο ακόμη δύο μέλων του Ισλαμικού Τζιχάντ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Για πρώτη φορά, οι προειδοποιητικές σειρήνες πυραύλων ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Οι προειδοποιητικές σειρήνες πυραύλων ήχησαν στο Τελ Αβίβ και στις γειτονικές πόλεις Ramat Gan και Givatayim καθώς και στις περιοχές Μπατ Γιαμ και στο Χολόν με εκρήξεις να ακολούθούν, έπειτα από εκτόξευση ρουκετών μεγαλύτερου βεληνεκούς. Η προσγείωση αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν σταμάτησε για λίγο κατά τη διάρκεια της ρίψης ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Οκτώ Ισραηλινοί τραυματίστηκαν ενώ έτρεχαν προς καταφύγια στα νότια του Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Barzilai στην Ασκελόν.

Για πρώτη φορά, το Ισραήλ καταρρίπτει πυραύλους στη Γάζα χρησιμοποιώντας το σύστημα αεράμυνας David's Sling (Σφεντόνα του Δαβίδ)

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη πύραυλος που εκτοξεύτηκε στην περιοχή του Τελ Αβίβ αναχαιτίστηκε από το σύστημα αεράμυνας David's Sling.Το David’s Sling είναι ένα ισραηλινό σύστημα αναχαίτισης που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε βεληνεκές 70–300 χιλιομέτρων. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη αναχαίτιση πυραύλου με το συγκεκριμένο σύστημα. Η Σφεντόνα του Δαβίδ, αντιαεροπορικό σύστημα γνωστό και ως "Μαγικό Ραβδί" που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από κοινού από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd και την αμερικανική Raytheon Co, έχει επίσης σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.

Νετανιάχου: «Tο Ισραήλ έχει το πάνω χέρι»

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συνομίλησε με δημάρχους του νότου κατά τη διάρκεια του μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο «τόσο να επεκτείνει την τρέχουσα επιχείρηση όσο και να επιφέρει βαριά πλήγματα στη Γάζα, τώρα και στο μέλλον», σε βίντεο από τη συνομιλία που κυκλοφόρησε από το γραφείο του.

Νετανιάχου: «Εμείς επιλέγουμε την ώρα και το μέρος για να χτυπήσουμε, όχι εσείς»

Σε δημόσια ομιλία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ότι «Σας βλέπουμε παντού, δεν μπορείτε να κρυφθείτε», χωρίς καμία αναφορά στην αναπτυσσόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Γάζας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)