to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:00 | 12.11.2012

left.gr

Οικονομία

167 ναι, 128 όχι, 4 παρών στον μνημονιακό προϋπολογισμό του 2013 - Το χρονικό της συζήτησης

H συζήτηση στη Βουλή για τον μνημονιακό προϋπολογισμό του 2013 ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.


2.00 π.μ.:  Μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο Αντ. Σαμαράς σε επικοινωνιακό πανηγυρισμό: «Με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Τώρα ανάκαμψη και ανάπτυξη».(πηγή: Το Βήμα)


01.08 Επίσημα αποτελέσματα από τη Βουλή:

Υπερψηφίστηκε με 167 ναι, 128 όχι και 4 παρών -σε σύνολο 299 βουλευτών- ο προϋπολογισμός 2013.



00.52
Ανεπίσημα στοιχεία: Με 167 ΝΑΙ -128 ΟΧΙ - 4 Παρών και 1 απουσία (Πανούσης - ΔΗΜΑΡ) εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013. 


00.50 Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων.


00.49
Παρών ο Μ. Μπόλαρης - Ναι σε όλα η Θ. Τζάκρη (με το πιστόλι στον κρόταφο μάλλον και σήμερα)


00.45
Παρών στα υπ. Ανάπτυξης και Εργασίας, ναι στα υπόλοιπα ο Θ.Σολδάτος (ΝΔ Λευκάδος). 


00.44
Όχι σε όλα , εκτός από την προεδρία της δημοκρατίας ο Μουτσινάς (ΔΗΜΑΡ).


00.37
Όχι σε όλα ο Κασσής - Παρούσα η Γκερέκου - Όχι ο Παραστατίδης - Ναι ο Κασαπίδης, εκτός από δαπάνες Υπουργείου Οικονομικών.


00.30
Παρών ο Γ. Κουτσούκος(διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ) - Όχι ο Μιχελογιαννάκης.


00.27
Ναι σε όλα ο Φώτης Κουβέλης -  Ναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Όχι στα υπόλοιπα ο Οδυσσέας Βουδούρης.


00.22
ΝΑΙ σε όλα ο Κ. Σκανδαλίδης - Παρών ο Μίμης Ανδρουλάκης.


00.20
Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία.


00.13
Αρχίζει σε λίγο η ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.


00.08
Σαμαράς προς λαό - κλείσιμο ομιλίας: Θα σας δώσουμε με την ψήφο μας αυτό που σας χρωστάμε.


00.00
Σαμαράς: "Έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν, μέσα τι θα γίνει που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα;"




*παλαιότερη δήλωση του Αντ. Σαμαρά - Για την υπενθύμιση: Jungle-Report

23.58
Σαμαράς: Βρισκόμαστε στην αρχή μίας επανάστασης.


23.52
Σαμαράς: "Η πραγματικότητα εμφανιζόταν χειρότερα από ότι περιμένανε. Εμείς κάνουμε το αντίθετο"


23.48
Σαμαράς: Περιμένει να ανοίξουν οι κάνουλες του τραπεζικού δανεισμού. Επίσης, από αύριο αρχίζει η κυνηγετική περίοδος επενδύσεων.


23.41
Σαμαράς: "Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν μεταρρυθμιστική προοπτική στην ελληνική οικονομία"


23.38
Ο Σαμαράς λέει ότι ο Τσίπρας καλλιεργεί την απελπισία και η κυβέρνηση απαντάει στην απόγνωση που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Είναι που δεν πήρε ακόμα τη δόση..


23.32
Στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων 30 ετών και τονίζει ότι προχθές ψηφίσανε "την πιο σαρωτική μεταρρύθμιση".


23.04
Στο βήμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 


23.01
Τσίπρας: "Πριν πέντε μήνες στην προσπάθειά σας να γαντζωθείτε στην εξουσία, τρομοκρατήσατε, εκβιάσατε. Αυτό ήταν το μοιραίο σας λάθος. Το ψέμα έχει ένα όριο, εσείς το όριο το έχετε προ πολλού ξεπεράσει (... ) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μοχλός της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που απαιτεί δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. (...) Δεν σώζεται η μνημονιακή παρτίδα. Το έχουν καταλάβει ακόμα και οι πιστωτές. Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή θα γίνει σύντομα ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά σας. Οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση. Λύση δικαιοσύνης. Λύση κυριαρχίας.Λύση αξιοπρέπειας. Για να ξαναχτίσουμε τη χώρα κ να ξαναφέρουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια στο λαό μας".


22.56
Τσίπρας: "Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες, που μας οδήγησε στην καταστροφή. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο, που θα μας οδηγήσει ξανά στη δημιουργία. Δεν υπάρχει τρόπος για να σταματήσετε αυτό το ρεύμα λαϊκής χειραφέτησης. Κυβερνήσατε 38 χρόνια τώρα, χωρίς να ικανοποιήσετε το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη".


22.54
Τσίπρας: "Η ανακεφαλαιοποίηση με τους όρους που γίνεται για να σωθεί η ελληνική οικονομία αλλά για να σωθεί το ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα. Τα δανείζουν γιατί φοβούνται ότι μία αναταραχή θα συμπαρασύρει όλο το ευρωπαικό σύστημα".


22.52
Τσίπρας: "Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας. Να καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους και τότε να κάτσουμε επι ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (...) Για εμάς προτεραιότητα είναι οι κοινωνικές ανάγκες και όχι τα χρέη προς τους δανειστές".


22.46
Τσίπρας: "Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η coca cola, η ΦΑΓΕ, φεύγουν από τη χώρα. Και δεν τις διώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η καταστροφική πολιτική σας". "Αμφισβητείται το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο; Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δε συζητάτε για διαγραφή χρέους. Ακόμα και το ΔΝΤ, ο Όλι Ρεν, ακόμα και ο κ. Σημίτης βγήκε να πει ότι δε γίνεται χωρίς διαγραφή χρέους. Βεβαια, ξέχασε να πει πόσο διογκώθηκε το χρέος επί δικής του θητείας".


22.42 Τσίπρας προς Σαμαρά:  "Xρησιμοποιείτε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο κ τους νεοναζί.  Βαδίζετε στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου χρησιμοποιώντας τα ίδια διλήμματα (....) Σας ζητώ να κοιτάξετε γύρω σας. Τι από όλα αυτά για τα οποία εκφοβίσατε τον λαό τον Ιούνη δε συμβαίνει σήμερα; Η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, οι καταθέσεις εξαντλούνται, το μεγάλο δράμα της ελληνικής κοινωνίας είναι το δράμα των συμπολιτών μας που δε βρίσκουν φάρμακα και ειδικότερα των καρκινοπαθών"


22.40
Τσίπρας προς Σαμαρά: "Σκέφτομαι αυτήν τη φορά να σας καλέσω να μη χρησιμοποιήσετε αφορισμούς στην ομιλία σας αλλά επιχειρήματα. Είμαι έτοιμος να δεχθώ επιχειρήματα, αρκεί να έχουν αρχή, μέση και τέλος. Και σας ζητώ έξω από το κείμενο της ομιλίας σας να μου πείτε τι από όλα αυτά που έχουμε πει εμείς από την αρχή της κρίσης, δεν ήταν σωστά". "Εσείς παριστάνατε τους αφελείς και δεν επιχειρήσατε καν να διαπραγματευτείτε".


22.37
Τσίπρας: Γιατί δυσανασχετείτε; Γιατί σας φταίνε οι άλλοι; Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε. Και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον με αυτήν την αποτυχημένη στρατηγική.


20.35
Τσίπρας: Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η κυβέρνηση υιοθετεί την περίφημη στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή. Tο μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 του μήνα θα είναι ότι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας. H στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική.


22.30
Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. 


22.15 Στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό μιλάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος δεν πρωτοτύπησε. Έκανε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ...


20.44
Ένταση στη Βουλή μετά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος νωρίτερα στη Βουλή δήλωσε ότι αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και συγκεκριμένα έκανε λόγο για τα όρια του άρθρου 60 του Συντάγματος. Το άρθρο 60 ορίζει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Αφορμή, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, αποτελέσαν οι διαγραφές βουλευτών επειδή διαφοροποιήθηκαν στην ψήφιση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου. Σχετικά με το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: "Αυτά που μας είπατε καταργούν την ιδιότητα του βουλευτή. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταργείτε την ανεξαρτησία και την υπόσταση του κάθε βουλευτή. Σε λίγο θα μας πείτε πως να ψηφίζει ο καθένας μας εδώ πέρα. Επειδή κάνετε ένα μεγάλο ατόπημα, να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός"
 


20.16
Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. "Κύριε Σαμαρά, αντί να κάνετε τον κομματάρχη της κ. Μέρκελ και τον βλαχοδήμαρχο του κ. Σόιμπλε, πηγαίνετε στην Ουάσινγκτον, στη Μαδρίτη (...), γιατί το πρόβλημα είναι παγκόσμιο"


19.21
Στο βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


19.03
Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης: "Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2013 και θα εργαστεί για την υλοποίησή του". "Ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει τα εργασιακά παρά μόνο ως περιβάλλον μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός", λέει ο κ. Κουβέλης.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στις 10:45, αμέσως πριν από τον Αντώνη Σαμαρά, με την ομιλία του οποίου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία και θα αρχίσει η ψηφοφορία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)