to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 17.10.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτισμός

«15 βγαίνουν με Κόκκινο» - photo gallerie από τη χθεσινή παρουσίαση

Δεκάδες κόσμου, ακροατές και φίλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, παρευρέθηκαν χτες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, όπου ο 105, 5 στο Κόκκινο είχε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσει το πρώτο βιβλίο του: «15 βγαίνουν με Κόκκινο»


Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης


Στην κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του 105,5 Στο Κόκκινο, «15 βγαίνουν με Κόκκινο», που κυκλοφορεί σε συνέργεια με τις εκδόσεις Τόπος.

Δεκάδες κόσμου, ακροατές και φίλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση, που είχε ως κεντρικό της άξονα την ανάδειξη μερικών από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Στην χθεσινή παρουσίαση μίλησαν οι συγγραφείς:

Μένης Κουμανταρέας, Άρης Μαραγκόπουλος και Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, Κώστας Αρβανίτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι: Βασίλης Αλεξάκης και Δημήτρης Νόλλας καθώς και η πλειοψηφία των νεότερων συγγραφέων που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Τέλος, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α έντυσε μουσικά τη χθεσινή βραδιά υπό τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

15 Βγαίνουν με Κόκκινο

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι: Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Γιάννης Αστερής, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Χρίστος Κυθρεώτης, Μαρία Ξυλούρη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Παλαβός, Μαριλένα Παπαϊωάννου, Λητώ Πιτυρή, Γαλάτεια Ριζιώτη, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Τσίρμπας, Πάνος Τσίρος, Μαρία Φακίνου

Ανθολογούν οι: Βασίλης Αλεξάκης, Μένης Κουμανταρέας, 

Άρης Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Νόλλας, 

Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Σελ.: 224 • Σχήμα: 14 X 20,5                                                          

ISBN: 978-960-499-117-4 •Τιμή: 12,00

1η έκδοση: Οκτώβριος  2014  

Η ιδέα: Η συνέργεια του «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ στοχεύει, με μεσολαβητή το δοκιμασμένο κριτήριο πέντε γνωστών και συνάμα διαφορετικών στις προτιμήσεις τους πεζογράφων, να υποστηρίξει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Τα κείμενα: Δικαιώνουν την επιλογή και κυρίως προσφέρουν μια απολαυστική πέρα για πέρα αξιανάγνωστη λογοτεχνία, που ακυρώνει τις συχνές επιφυλάξεις για μια ανθολογία.

Οι φωνές: Ο ανήσυχος αναγνώστης, σε όλες αυτές τις –διαφορετικών τάσεων– φωνές, θα αναγνωρίσει ως κοινό στοιχείο την αυθεντικότητα, την επιτυχή πραγμάτωση των όποιων προθέσεων, φωνές με συνείδηση του ρόλου και της τέχνης τους.

Η ελπίδα: Οι συντελεστές της έκδοσης ελπίζουν αυτές οι φωνές να αποκτήσουν κριτικούς όσο και πιστούς συνοδοιπόρους αναγνώστες στο μακρύ ταξίδι που τους περιμένει.

Μια συνέργεια του «105,5 στο Κόκκινο» και των Εκδόσεων Τόπος,

που επιζητεί να αναδείξει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη νεοελληνική πεζογραφία με το ασφαλές κριτήριο πέντε δόκιμων πεζογράφων.

 
h

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)