to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 07.10.2016

Πολιτική

Το 15% των θέσεων που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ θα καλύπτεται από ΑμεΑ, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός (βίντεο-φωτογραφίες)

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα, στην ειδική εκδήλωση στη Βουλή, προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο οποίο ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία


Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα, στην ειδική εκδήλωση που εξελίσσεται αυτή την ώρα στην Βουλή, προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο οποίο ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».

«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Συγκινούμαστε από την χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Η παρουσία σας εδώ είναι μια από τις ιδιαίτερες στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Φάνηκε από την αρχή, διότι ενώ συνήθως δεν χειροκροτούν οι “αντίπαλοι” πολιτικοί αρχηγοί όταν προσφωνούνται τα ονόματά τους, σήμερα το κάναμε» είπε.

Προσέθεσε, ότι είναι ιδιαίτερη η παρουσία των αθλητών στο Κοινοβούλιο, διότι «μας κάνετε να αισθανόμαστε κι εμείς κι όλοι οι πολίτες, που ο καθένας περνάει τον δικό του Γολγοθά, ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα. Κι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Έτσι κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια. Και σας ευχαριστούμε θερμά» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.Ολόκληρος ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στην εκδήλωση στη Βουλή προς τιμήν της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής:

Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω που είσαστε εδώ σήμερα μαζί μας.

Πριν λίγους μήνες, όταν φεύγατε για το Ρίο σας είχα συνοδεύσει με λίγα λόγια που μου είχε ζητηθεί από την Ομοσπονδία σας να προσφέρω για ένα έντυπο που είχε εκδώσει. Και έλεγα εκεί πως μπροστά σε τέτοιες στιγμές, συνηθίζουμε να εκφωνούμε στερεοτυπικές φράσεις και διάφορα κλισέ. Ξέρετε, για την αξία που έχει αυτή η συμμετοχή και για τα μαθήματα που προσφέρει σε όλους εμάς. Τα λόγια δεν είναι ανακριβή ή λανθασμένα. Σωστά είναι. Αλλά είναι και ελλιπή. Γιατί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν την μεγάλη σημασία αυτού που κάνετε. Ούτε το δέος που μπορεί να νιώσει κάποιος αν σκεφτεί για λίγο τον εαυτό του στη θέση σας. Το πως θα αντιμετώπιζε αυτός αντίστοιχα προβλήματα. Αν θα έβρισκε αυτή τη δύναμη που εσείς τόσες φορές δείξατε για να φτάσετε ως εδώ. Αν θα μπορούσε έστω να σκεφτεί να βάλει τον εαυτό του σε αυτή τη διαδικασία.

Εσείς το καταφέρατε. Και μας αποδείξατε άλλη μια φορά, πως η ζωή τελειώνει μόνο όταν ο άνθρωπος σταματάει να ονειρεύεται. Και όταν σταματάει να προσπαθεί, να αγωνίζεται για να πετύχει το όνειρό του. Εσείς δίνετε μαθήματα σε όλους μας. Μαθήματα αγώνα. Πίστης. Δύναμης. Και, τελικά, μαθήματα ελευθερίας.

Οι επιδόσεις σας στο Ρίο ήταν εξαιρετικές. Φέρατε στη χώρα μας και στους δικούς σας ανθρώπους 13 μετάλλια. Καταρρίψατε ατομικά, ευρωπαϊκά, παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ. Μα, κυρίως, όλοι μαζί, με την βοήθεια των προπονητών και των συγγενών σας, καταρρίψατε σύνορα. Το σύνορο ανάμεσα στον πόνο και την επιτυχία. Το σύνορο ανάμεσα στον φόβο και στον θρίαμβο. Ανάμεσα στην προκατάληψη και στην αποδοχή.

Και θα ήθελα να μείνω λίγο παραπάνω σε αυτό το τελευταίο. Και να θυμίσω τις συγκλονιστικές δηλώσεις ενός από εσάς, του Παύλου Μάμαλου. Που μας είπε για όλα αυτά που ως παιδί αντιμετώπιζε στο σχολείο. Για μια συμπεριφορά επιθετική και προσβλητική. Όχι όμως μόνο προς αυτόν. Αλλά και προς την ίδια την συντεταγμένη πολιτεία που δεν έχει δουλέψει αρκετά ώστε να λείψουν τα φαινόμενα αυτά, που σήμερα βάζουμε κάτω από τον γενικό τίτλο του bullying. Ευχαριστούμε τον Παύλο γιατί μας τάραξε με αυτά που είπε. Και έτσι μας θύμισε τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε ακόμα στο χώρο της Παιδείας και της συνειδητοποίησης της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα όλων. Μα και για κάτι πολύ περισσότερο. Για την ίδια την αξία του ανθρώπου. Και αυτήν την αξία εσείς την δείχνετε κάθε μέρα.

Και τα λόγια αυτά που ακούτε και αυτά που ακούσατε τις προηγούμενες μέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και άλλους, δεν είναι λόγια παρηγοριάς. Ούτε συμπόνοιας. Είναι λόγια θαυμασμού. Και Ευγνωμοσύνης. Είστε αθλητές. Και σας επιβραβεύουμε για τις επιδόσεις σας. Είστε πολίτες. Και σας επιβραβεύουμε για το κοινωνικό σας παράδειγμα. Σας λέω από εδώ, σήμερα, πως η Ελληνική Πολιτεία είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε. Εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση ως κοινωνική δραστηριότητα, ως κοινωνικό δικαίωμα. Όχι μόνο για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά για τον αθλούμενο άνθρωπο. Αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες. Για αυτό και προχωράμε σε μία κίνηση. Με νόμο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή, ορίζουμε πια πως το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται από ΑμεΑ. Σαν μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά. Μα και σαν μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία πως εσείς δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον πρώτο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς δυνατούς.

Συγκινούμαστε από τη χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Είναι και δική μας χαρά. Η παρουσία σας εδώ είναι από τις πιο όμορφες στιγμές που ζούμε εδώ μέσα. Κάνατε έναν αγώνα για να σταθείτε όρθιοι. Κάνουμε έναν αγώνα, μαζί με τους πολίτες της χώρας, με τον κόσμο, για να σηκώσουμε και πάλι όρθια τη χώρα μας. Πολλοί πιέζονται και υποφέρουν. Μα τα πράγματα αλλάζουν. Όλοι θα βλέπουν όσο περνάει ο καιρός την αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Και στα δικά σας πρόσωπα βλέπουμε την Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε. Μαζί σας. Με τους πολίτες.

 

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)