to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 14.02.2018

Κοινωνία

14η ημέρα έξω από τη Μotor Oil: Επίσκεψη των Reworkers στους εργαζόμενους του Mega

Συνεχίζεται, εν μέσω ενός μεγάλου κύματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ο αγώνας των εργαζομένων του Mega, που ως στόχο έχει το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους


Μέλη των Reworkers επισκέφτηκαν σήμερα τους εργαζομένους του Mega, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει εδώ και 14 ημέρες έξω από τα κτήρια της Motor Oil, ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου μετόχου του καναλιού, Γ. Βαρδινογιάννη.

«Εκφράζουμε έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, που ως στόχο έχει το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους», τονίζουν οι Reworkers σημειώνοντας:

«Τα τερτίπια της εκάστοτε εργοδοσίας θα μας βρίσκουν απέναντι. Δεν θα επιτρέψουμε να είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που θα πληρώσουν την κρίση. 

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, σωματεία και συλλογικότητες, να σταθούν δίπλα στους εργαζομένους του Mega στη μάχη αυτή. 

Καλούμε τους ιδιοκτήτες του Mega να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους εργαζομένους τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να μεσολαβήσουν, για να βρεθεί μια λύση, που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.»

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους του MEGA εξέδωσαν μεταξύ άλλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καθώς και το Εργατικό Κέντρο Αθηνάς:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, διεκδικώντας το αυτονόητο, αφού εδώ και 18 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Τον αγώνα για τα αυτονόητα, για την αξιοπρέπεια, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την ίδια τους τη ζωή, τον δίνουν καθημερινά μέσα στο κτήριο του σταθμού στη Μεσογείων, κρατώντας το MEGA ανοιχτό, και κατασκηνώνοντας τις τελευταίες ημέρες έξω από το κτήριο της MOTOR OIL στην Κηφισίας, ιδιοκτησίας ενός εκ των μεγαλομετόχων.

Με τις καρδιές τους γεμάτες ελπίδα, και παρά τις άδειες τσέπες τους, συνεχίζουν να κρατούν το MEGA ζωντανό γεμίζοντας τους λογαριασμούς του σταθμού με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ΕΚΑ καλεί την Κυβέρνηση και τους ισχυρούς μετόχους να δώσουν ένα τέλος στον εμπαιγμό των συναδέλφων εργαζομένων στο MEGA. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια όπως και η αδιαφορία. Κρίνεται η επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, και στον αγώνα αυτόν το ΕΚΑ είναι συμπαραστάτης.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος επισκέφτηκε πρόσφατα την κατασκήνωση των εργαζομένων έξω από τα κτήρια της Motor Oil, ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου μετόχου του Mega. Όπως αναφέρει:

Με την παρουσία μας εκεί εκφράσαμε έμπρακτα την αμέριστη  υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους που στόχο έχει την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.

Είναι απαράδεκτο σε μια δημοκρατική χώρα τα μεν πολιτικοοικονομικά συμφέροντα να επιβιώνουν, οι δε εργαζόμενοι και οι οικογένειές του να μετατρέπονται μονίμως σε θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών.

Καλούμε λοιπόν τους ιδιοκτήτες του Mega να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους εργαζομένους τους.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας να  παρέμβουν άμεσα, να σταματήσουν να αγνοούν το πρόβλημα και να μεσολαβήσουν επιτέλους για να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.  Είναι χρέος της Κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών που έχουν επιβάλλει στο χώρο της εργασίας κανόνες ζούγκλας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία την εξέλιξη των γεγονότων και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στο Mega.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)