to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 21.11.2012

left.gr

Διεθνή

140 οι νεκροί από τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα - οι ΗΠΑ αντίθετες σε έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος. Ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 140 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 950 στη Λωρίδα της Γάζας.



Ο Ριάντ Μανσούρ ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό για το νέο απολογισμό των θυμάτων, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τα 15 κράτη μέλη του να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση "Αμυντικός Πυλώνας" που άρχισε την Τετάρτη εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέτασαν χθες βράδυ αίτημα των αραβικών χωρών που ζητούν να διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση για την κρίση στη Γάζα. Οι δυτικοί διπλωμάτες αν και έκριναν ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, τελικά συμφώνησαν μια δημόσια συνεδρίαση να διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος διευκρίνισε στην επιστολή του ότι υπάρχουν "πολλά παιδιά" ανάμεσα στους 140 νεκρούς Παλαιστίνιους. Συνολικά πέντε Ισραηλινοί, μεταξύ τους ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν από ρουκέτες.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 136.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν χθες αντίθετες σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα, κρίνοντας ότι θα ήταν "αντι-παραγωγική" και ότι "δεν θα βοηθούσε διόλου στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται".

 Πηγή: ΑΠΕ

«Δεν είμαστε αριθμοί»: τα ονόματα των θυμάτων 

To live blog του Al Jazeera, με συνεχή ενημέρωση

Οι εξελίξεις στη Γάζα, στο κεντρκό μας θέμα


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)