to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 04.04.2017

Κοινωνία

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Παλαιό Φάληρο - ΕΛΑΣ: Αξιολογούμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής


Την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι αξιολογεί η Αστυνομία, σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική ληστεία στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου. 

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την χθεσινή ληστεία σε διαμέρισμα στο παλαιό Φάληρο που κατέληξε σε περιπετειώδη καταδίωξη, καθώς η αστυνομία έφθασε ενόσω οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος επί 14 ώρες. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

14 ώρες κρυμμένος στην ντουλάπα!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χτες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή. Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι.

   Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της 64χρονης γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του.

   Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας.

   Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά.

   Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.

   Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)