to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 29.04.2013

Κοινωνία

13 μήνες φυλακή για διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Ο πολίτης Δ. Εφραιμίδης που διαμαρτυρήθηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στη διαδικασία θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας καταδικάστηκε στην δυσανάλογη ποινή των 13 μηνών φυλάκισης με αναστολή, ενώ η μάρτυρας υπεράσπισης, η οποία είχε και εκείνη συμμετάσχει στη διαμαρτυρία, απειλείται με κατηγορία ψευδομαρτυρίας.


Επιπλέον η διοίκηση του ΙΚΑ εμφανίστηκε σαν πολιτική αγωγή ζητώντας αποζημίωση για φθορά, σε τραπεζάκι του καφέ. Οι κατηγορίες που του καταλογίστηκαν είναι φθορά δημόσιας περιουσίας (για το τραπεζάκι) και διατάραξη της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

  Η διαμαρτυρία έγινε τη Πέμπτη 25 Απριλίου τις πρωινές ώρες, σε αναμονή στην τεράστια ουρά 200 ανθρώπων που είχαν προσέλθει από τις 5 το πρωί, χωρίς να γνωρίζουν αν μέχρι τις 2 που κλείνει η εξυπηρέτηση του κοινού θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

 Ο Δ. Ε. πρώην επιχειρηματίας, νυν άνεργος, μετά από 2ωρη αναμονή -στην ουρά του 1ου ορόφου-που είχαν εξυπηρετηθεί μόνο 20 άνθρωποι, απευθύνθηκε στη διευθύντρια-στον 6ο όροφο-προκειμένου να την ενημερώσει για τη κατάσταση και να απαιτήσει να αυξηθούν οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Και εκθέτοντας τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της συνένωσης του ΙΚΑ Καλλιθέας Μοσχάτου και Παλαιού Φαλήρου. Η διευθύντρια αντιμετώπισε τη παρέμβαση ως προσβλητική για την υπηρεσία και κάλεσε την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δ. Ε. Η αστυνομία τον οδήγησε με αλυσίδες στο αστυνομικό τμήμα.

Το δικαστήριο εξήντλησε όλη του την αυστηρότητα μη αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο-ούτε καν ότι πήγε στο ΙΚΑ για να θεωρήσει το βιβλιάριο του. Αντίθετα αντιμετωπίσθηκε ως «βαλτός» που πήγε στο ΙΚΑ για να κάνει φασαρία διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του!!! 

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, γνωρίζοντας τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις διαμαρτυρίες με συνεργασία  και αλληλεγγύη μαζί τους και όχι με ανταγωνισμό και πολύ περισσότερο προσφυγής στην αστυνομία.  Η κυβέρνηση με τη σημερινή της πολιτική προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τις διάφορες κατηγορίες εργαζομένων και ανέργων σε όλα τα πεδία, και πρέπει να πούμε ότι η συμπεριφορά των συγκεκριμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ συνάδει, δυστυχώς, με αυτού του είδους την κυβερνητική πολιτική. Τώρα, ο άνεργος αυτός συμπολίτης μας πληρώνει δικηγόρους, ταλαιπωρείται στα δικαστήρια, και έχει μια ποινή με αναστολή. Είναι κατόρθωμα των συγκεκριμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ αυτό;

Σ.Β.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)