to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 09.12.2012

left.gr

Κοινωνία

1.295.203 ζωές στην ανεργία

«Το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2012 ανήλθε σε 26,0%, έναντι 18,9% το Σεπτέμβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012.


Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτομα», ανακοίνωσε ψυχρά σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία - Δήλωση του Δ. Στρατούλη: «Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της ανεργίας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών και απελπισμένων».
 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιπλέον 356.495 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από τον Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 38,0%). 34.670 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε έναν μήνα (σύγκριση με τον Αύγουστο του 2012, που μεταφράζεται σε αύξηση 2,8% σε ένα μήνα).



Η στατιστική απεικόνιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών τα 2 τελευταία έτη. Από το 13% η ανεργία στο 26%. Διπλασιάστηκε.




(μεγαλύτερη εικόνα) Από 666.838 χιλιάδες, στους 1.295.203 οι άνεργοι μέσα σε 2 χρόνια


(μεγαλύτερη εικόνα) Η ανεργία στις γυναίκες εκτοξεύτηκε από το 22,3 στο 30,1% μέσα σε ένα χρόνο




(μεγαλύτερη εικόνα) Η ανεργία ανά ηλικία.  Ενας στους τρεις νέους ηλικίας 25 ως 34, άνεργος. Ενας στους 5 ηλικίας 35 ως 54, άνεργος. 13,5% ανεργία στην ομάδα 55 ως 64. Προέχει όμως η «μείωση του μισθολογικού κόστους και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας», μαζί με άλλα μνημονιακά παραμύθια...


Τα γραφήματα από τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:


06/12/12 Έρευνα Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( Σεπτέμβριος 2012 )


Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία.


«ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ»


Διαβάστε τη σχετική δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας:


«Η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη σε εφιαλτικά για την κοινωνία επίπεδα ταιριάζει μόνο σε ιστορικές περιόδους που ακολούθησαν μεγάλες εθνικές ή πολεμικές καταστροφές. Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της ανεργίας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών και απελπισμένων.



Ο σφαγιασμός μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 3 και η προωθούμενη από την κυβέρνηση φορομπηχτική επίθεση σε βάρος του λαού αποτελούν εργαλείο μαζικής κοινωνικής καταστροφής, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ύφεσης και σε εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 30% και στους νέους μέχρι 24 ετών πάνω από 60% ενισχύοντας το κύμα μετανάστευσής τους στο εξωτερικό.



Η τρικομματική κυβέρνηση, η Τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη.

Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του θα ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί σκληρά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους προωθώντας ταυτόχρονα μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)