to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 28.09.2020

Κοινωνία

12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff - Εντολή να επιστρέψει στον Πειραιά

Στη Λακωνία μεταβαίνουν Τσιόδρας- Παπαγεωργίου για τα δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης


Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος. Το πλοίο, με το οποίο έγινε η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας από το Ηράκλειο Κρήτης στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικά στην covid 19, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα. Αντίθετα, στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη Λακωνία Τσιόδρας - Παπαγεωργίου λόγω κρουσμάτων σε εργάτες γης

Επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες στον δήμο Ευρώτα, θα κάνουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και οι γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, οι οποίοι μεταβαίνουν στη Λακωνία.

Θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του ιού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)