to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 09.06.2015

Κοινωνία

11/6 Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την δίκη του αντιφασίστα Χ. Μπακαλάκη στις 09:30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας για την δίκη του αντιφασίστα Χ. Μπακαλάκη - Ανακοίνωση ΕΕΚΕ για τη δίκη του Χρήστου Μπακαλάκη


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με εμφανή την διάθεση των δικαστών να προχωρήσουν με κάθε τρόπο σε εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Ιούνη η δίκη του αντιφασίστα Χ. Μπακαλάκη στα Γιαννιτσά. Εισαγγελέας και δικαστής αποφάσισαν ότι, παρά το γεγονός ότι για την κατηγορία της απόπειρας σωματικής βλάβης ο Χ. Μπακαλάκης έχει αθωωθεί από το Εφετείο, η νέα δίωξη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο αρχηγός της τοπικής συμμορίας της χρυσής αυγής Ι. Σαχινίδης είναι νόμιμη και πρέπει να την εκδικάσουν σαν δήθεν άλλη πράξη. Κρατούν δικαστικά όμηρο έναν αγωνιστή της αριστεράς παρά την πανηγυρική του αθώωση σε προηγούμενη δίκη. Μάλιστα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης της δικαστή που είχε λανθασμένα, όπως προέκυψε στο εφετείο, καταδικάσει τον Μπακαλάκη στην προηγούμενη δίκη και επιπλέον του επέβαλε υπέρογκα δικαστικά έξοδα προσπαθώντας να τον εξουθενώσει και οικονομικά. Τι άλλο να περιμένουμε από το περίφημο «Κράτος Δικαίου» και την «αμερόληπτη» Δικαιοσύνη? Η μεθόδευση εναντίον του Χ.Μπακαλάκη και στο πρόσωπό του ολόκλητου του αντιφασιστικού κινήματος δεν έμεινε αναπάντητη. Δεκάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας την αθώωση του αγωνιστή με διάθεση και παλμό.

Από την άλλη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν είχαν τα μούτρα να εμφανιστούν μαζικά για να υποστηρίξουν τα ψέματα του Σαχινίδη αλλά προσπαθούσαν να καθυστερήσουν με γελοίες δικαιολογίες, που δυστυχώς έγιναν ανεκτές από το δικαστήριο, την εξέλιξη της δίκης. Πότε περίμεναν τους δικηγόρους τους, πότε έλεγαν ότι έχουν δύο δικηγόρους πότε τρεις, πότε αυτοί δήθεν δεν ήξεραν την δικογραφία και ζητούσαν χρόνο να την μελετήσουν, κλπ… Οι ενέργειές τους με σκοπό την καθυστέρηση της βέβαιης νέας αθώωσης του Χ.Μπακαλάκη μαρτυρούν το μοναδικό σκοπό της μήνυσης που δεν είναι άλλη από την εμφάνισή τους από θύτες ως θύματα. Δεν παύουν όμως να είναι οι λύκοι και όχι τα πρόβατα. Αυτοί είναι που τραμπουκίζουν, χτυπούν, μαχαιρώνουν, τρομοκρατούν και δολοφονούν. Η καταδίκη της ηγεσίας τους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Σαχινίδης που ως μέλος της Κ.Ε. θα έπρεπε την Δευτέρα να βρίσκεται στο εδώλιο στην δίκη της Αθήνας και όχι σαν δήθεν θύμα στα Γιαννιτσά, αποτελεί την μόνη δίκαιη δικαστική απόφαση σχετικά με την ναζιστική συμμορία. Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί, λευτεριά στους αντιφασίστες αγωνιστές της Αριστεράς. Οι κατηγορίες κατά του αγωνιστή Μπακαλάκη θα καταρριφθούν ξανά.

Η πάλη ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει.

            Καλούμε σε νέα παράσταση αλληλεγγύης την Πέμπτη 11 Ιούνη ώρα 09:30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών και ζητάμε:

·        Να αθωωθεί ο αντιφασίστας αγωνιστής Χ. Μπακαλάκης

·        Να δικαστούν και καταδικαστούν οι φασίστες της χ.α. για τη δολοφονική δράση τους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΑΚΗ

Στις 8 Ιούνη 2015 ξαναδικάζεται, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, ο Χρήστος Μπακαλάκης για τη συμμετοχή του σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 14/09/2012 στα Γιαννιτσά, ενάντια στην προκλητική δράση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Σαχινίδη. Ο Χρήστος έχει ήδη αθωωθεί και μάλιστα σε δεύτερο βαθμό για την ίδια υπόθεση κι όμως η Εισαγγελία τον ξαναστέλνει στο εδώλιο.

Στις 14 Σεπτέμβρη του 2012 στην επέτειο της μνήμης των θυμάτων του Σεπτέμβρη του 1944 από τους Ναζί στα Γιαννιτσά, η Χρυσή Αυγή Πέλλας κατέφτασε σε στρατιωτικό σχηματισμό, εξοπλισμένο με κοντάρια και λοστούς μπροστά στον ομαδικό τάφο των 120 Γιαννιτσιωτών για να πάρει μέρος στην τιμητική τελετή και να καταθέσει στεφάνι!

Με ισχυρή αστυνομική κάλυψη, υπό τους ήχους της μπάντας και σε στάση προσοχής όλων των παρευρισκόμενων επισήμων, η συμμορία καταθέτει στεφάνι στον ομαδικό τάφο και η οργή του συγκεντρωμένου κόσμου ξεσπάει αναπόφευκτα με αντιφασιστικά συνθήματα και καταγγελίες. Ανενόχλητοι οι αρχηγοί των χρυσαυγιτών Χλωρίδης και Σαχινίδης όρμησαν απειλητικά ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Χρήστο Σίσκο και ο Χρήστος Μπακαλάκης έριξε μια κροτίδα στον κενό χώρο μπροστά στον ομαδικό τάφο για να σταματήσει την ναζιστική επίθεση που εξελισσόταν.

Ο Χρήστος συλλαμβάνεται αμέσως και δικάζεται στο αυτόφωρο όχι μόνο για την κατοχή και χρήση κροτίδας, αλλά και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και καταδικάζεται στις 28-9-2012 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών σε 2 μήνες φυλάκιση για την κατοχή και χρήσης κροτίδας και 12 μήνες συνολικά για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Η έδρα παραβλέπει τις καταθέσεις των μαρτύρων συνοδευμένες και από φωτογραφικό υλικό την ώρα του συμβάντος που επιβεβαιώνουν αυτό που επικύρωσε και η μετέπειτα αθωωτική απόφαση ότι δηλαδή «πέταξε την κροτίδα σε ανοιχτό ακάλυπτο χώρο προς το μνημείο, όπου και έσκασε, έτσι δεν απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα κανενός προσώπου, ούτε άλλωστε είχε τέτοια πρόθεση ο κατηγορούμενος, όπως σαφώς προέκυψε από όλη την αποδεικτική διαδικασία».

Στις 5-3-2014, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών δικάζοντας την έφεση του Χρήστου αποδέχεται επιτέλους τα αποδεδειγμένα. Αν και δεν διαθέτει την τόλμη να δεχτεί νόμιμη άμυνα του κατηγορουμένου στην προκλητική παραστρατιωτική παρουσία και επίθεση των χρυσαυγιτών, τον αθωώνει για την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρόλ’ αυτά, 5 μήνες μετά την αμετάκλητη πια αθώωση , σχεδόν 2 χρόνια μετά το συμβάν η εισαγγελέας «ξεπαγώνει» τη μήνυση του χρυσαυγίτη Σαχινίδη –που έγινε 3 μέρες μετά το συμβάν και θα έπρεπε να συνεξεταστεί στην πρώτη δίκη μαζί με την αυτεπάγγελτη δίωξη- και ασκεί νέα δίωξη κατά του Χρήστου με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο μηνυτής Ι. Σαχινίδης είναι αυτός που στην ίδια εκδήλωση του ομαδικού τάφου το 2013, με την προκλητική παρουσία δεκάδων φασιστών τραμπούκων, οχετό ύβρεων και συνθημάτων εξύμνησης των ταγματασφαλιτών πολιτικών προγόνων τους,  είχε χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά στο μνημείο θυμάτων, δολοφονημένων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες ντόπιους συνεργάτες τους το 1944.

Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τώρα η στάση της έδρας είναι ακόμα μία φορά προκλητική. Ενώ υπάρχει η αθωωτική απόφαση, η εισαγγελέας κάνει δεκτή τη μήνυση και τη στέλνει στο ακροατήριο, κάτι που σημαίνει ότι η δίκη ξεκινά από την αρχή. Αλλά ο παραλογισμός δε σταματά εδώ. Οι χρυσαυγίτες ζητούσαν να κρατηθεί η δίκη γιατί δεν ήρθε ο δικηγόρος τους. Αφού ήρθε, ζητούσαν να κρατηθεί για να έρθει και δεύτερος δικηγόρος τους. Αφού ήρθε, και πάλι ζητούσαν να κρατηθεί η υπόθεση για να έρθει και τρίτος!!! δικηγόρος. Όλα τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά. Στη συνέχεια, η υπεράσπιση ζήτησε την εξαίρεση της δικαστίνας αφού η ίδια είχε δικάσει πρωτόδικα τον Χρήστο και θα έπρεπε αν είχε στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει μόνη της να εξαιρεθεί, δεδομένου ότι είχε ήδη αποφασίσει καταδικαστικά στην πρώτη δίκη και άρα η κρίση της είναι μεροληπτική (δεν μπορεί να αναιρέσει τον εαυτό της). Έγινε νέα διακοπή για δύο ώρες ώσπου να έρθει δικαστικό συμβούλιο από Θεσσαλονίκη να εξετάσει το αίτημα. Μετά από 2 ώρες το συμβούλιο και πάλι κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα απορρίπτει το αίτημα της υπεράσπισης. Αποδεικνύεται, λοιπόν, με περίτρανο και αδιανόητο τρόπο για ακόμα μία φορά ότι οι χώροι απονομής «δικαιοσύνης» λειτουργούν ως «τσιφλίκια» κάποιων.

Με λίγα λόγια, ενώ άλλοι προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις η δικαστική εξουσία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του «βαθέος» κράτους αποφάσισε να ταλαιπωρήσει τον Χρήστο για να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι όποιος τα βάζει με τους φασίστες δεν ξεμπερδεύει εύκολα όχι μόνο εξαιτίας της δολοφονικής τους δράσης αλλά και επειδή οι εκπρόσωποι του νόμου δίνουν κάλυψη νομιμοφάνειας στο μήνυμα τρομοκράτησης της Χρυσής Αυγής και μετατρέπουν σε όμηρο όποιον τα βάζει μαζί τους.

Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει οι φασίστες και οι πιστοί τους υπηρέτες είναι ότι όσες πολιτικές διώξεις και να στήσουν, με όποιον τρόπο και αν προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές- είτε αυτός είναι «νόμιμος», είτε παράνομος- ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. Θα μας βρουν μπροστά τους στους χώρους δουλειάς, όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών. Θα μας βρουν μπροστά τους στο δρόμο, όταν θρασύδειλα θα επιτίθενται σε όσους δε χωράνε στο σάπιο κόσμο τους, θα μας βρουν μπροστά τους και στα δικαστήρια, όταν θα προσπαθούν να φορέσουν τον μανδύα της νομιμοφροσύνης αξιοποιώντας τη συμπάθεια του των μηχανισμών της εξουσίας. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους παντού, μέχρι να ξαναγυρίσουν εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στο χρονοντούλαπο των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας.

Την Πέμπτη 9/6 στις 10:00 οι αντιφασίστες και οι δημοκράτες των Γιαννιτσών – προς τιμήν των αγωνιστών και των νεκρών τους από τα χέρια των ταγμασφαλιτών και των Ναζί – θα δώσουν μαζικά το παρόν. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πάλη ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει. Την Πέμπτη, λοιπόν, θα δώσουμε τη μάχη μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπως τη συνεχίζει καθημερινά το αντιφασιστικό κίνημα στους δρόμους ενάντια στα τάγματα εφόδου των ναζιστών. Ένα πρέπει να ξέρουν: ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

 

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ)

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)