to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10.000 θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. για την δημιουργία του metaverse της Facebook

To Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου "metaverse", ενός διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.


 «Η επένδυση (σε νέες θέσεις εργασίας) αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων. Η Ευρώπη είναι άκρως σημαντική για το Facebook και βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την ανάπτυξη του metaverse», σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αντιπρόεδροι Νικ Κλεγκ και Ξαβιέ Όλιβαν ανέφεραν ότι «το Facebook βρίσκεται στο ξεκίνημα ενός ταξιδιού για να χτίσει την επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα. Εργαζόμενοι μαζί με άλλους, αναπτύσσουμε αυτό που συχνά αναφέρεται ως metaverse, μια νέα φάση διασυνδεμένων εικονικών εμπειριών με τη χρήση τεχνολογιών όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ιδέα ότι δημιουργώντας μια μεγαλύτερη αίσθηση 'εικονικής παρουσίας', η online αλληλεπίδραση θα έλθει πολύ πιο κοντά στην εμπειρία της αλληλεπίδρασης σε προσωπικό επίπεδο". Διευκρίνισαν ότι "καμία εταιρεία δεν θα έχει την ιδιοκτησία και δεν θα λειτουργεί μόνη της το metaverse. Όπως το Ίντερνετ, το βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι η ανοικτή αρχιτεκτονική και η διαλειτουργικότητά του».

Τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει σε πρώτη φάση 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του "metaverse", ένα βήμα που ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας.

Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι το Facebook δημιουργεί μια ομάδα εργαζομένων του αφιερωμένη στην ανάπτυξη του "metaverse", η οποία θα αποτελεί μέρος των Εργαστηρίων Πραγματικότητας, του τμήματος της εταιρείας που ήδη δουλεύει πάνω στην προώθηση της εικονικής (virtual) και της επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας και των σχετικών εφαρμογών στο πλαίσιο των social media.

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τη δοκιμή μιας νέας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις μέσω ψηφιακών προσωπικοτήτων τους (αβατάρ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)