to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

100 συνεδριάσεις με συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της Χ.Α.

«Η Χρυσή Αυγή ως οργάνωση δεν έχει τεκμήριο αθωότητας, εφόσον ήδη διαθέτουμε αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, στις οποίες καταγράφεται η εγκληματική της δράση».


Στα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της Χρυσής Αυγής που έχουν μέχρι σήμερα αναδειχθεί κατά την ακροαματική διαδικασία επικεντρώθηκαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στη γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος «Jailgoldendawn», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 συνεδριάσεων της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Τ. Ζώτος, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής για λογαριασμό των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε ότι οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου εντάσσονταν στο επιχειρησιακό σχέδιο της ηγεσίας της οργάνωσης και πραγματοποιούνταν με τη γνώση και την καθοδήγησή της, έχοντας ως βασικό κίνητρο τη ναζιστική της ιδεολογία.

Επισήμανε ακόμα πως το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος δεν διαχωρίζει τη θέση του από στελέχη όπως ο Λαγός (υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου που δολοφόνησαν τον Φύσσα και επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες) επιβεβαιώνει την ενοχή ολόκληρης της οργάνωσης.

Η Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, μίλησε για την πλημμελή στάση της αστυνομίας στην υπόθεση Φύσσα και στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, αλλά και για την αδράνεια που έχουν επιδείξει στο παρελθόν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές και ζήτησε, για την περαιτέρω επιτάχυνση της δίκης, να μεταφερθεί αποκλειστικά στο Εφετείο με 10-12 δικασίμους τον μήνα.

Ο Τ. Σαπουντζάκης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι και οι τρεις επιθέσεις ήταν οργανωμένες με στόχο να υπάρξουν νεκροί και ότι από τύχη στις δύο από τις τρεις δεν επετεύχθη δολοφονία. Πρόσθεσε ακόμα ότι, όπως κατατέθηκε στη δίκη, το συνδικάτο του ΠΑΜΕ είχε στοχοποιηθεί από εργολάβους της Ζώνης, οι οποίοι ανέθεσαν στη Χ.Α. έναντι αμοιβής τη φυσική εξόντωση των μελών του.

Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς απάντησε σε εκείνους που «προτιμούν να ακολουθούν τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου, υιοθετώντας το επιχείρημα της ίδιας της ναζιστικής συμμορίας ότι δήθεν οφείλουμε να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να τοποθετηθούμε απέναντι στην υπόθεση», επισημαίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι σε αυτήν και σε κάθε άλλη δίκη έχουν μεν τεκμήριο αθωότητας, όμως η Χρυσή Αυγή ως οργάνωση δεν έχει τεκμήριο αθωότητας, εφόσον ήδη διαθέτουμε αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις στις οποίες καταγράφεται η εγκληματική της δράση.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της ΕΡΤ, που αντί να λειτουργεί στην κατεύθυνση της απομόνωσης της Χ.Α. εξακολουθεί να αναμεταδίδει τις ναζιστικές φιέστες της. Πρότεινε λοιπόν, «κάθε μέρα που υπάρχει δικάσιμος, να έχει η ΕΡΤ ενημερωτική εκπομπή μίας ώρας στην οποία θα αναπαράγεται αναλυτικά το περιεχόμενο της διαδικασίας. Αν δεν το κάνει, θα αποδειχτεί ότι οι δικαιολογίες της είναι προσχηματικές».

Τέλος, η Ελευθερία Κουμάντου από το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής «Golden Dawn Watch», επισήμανε ότι «ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη δίκη παρά την παγερή αδιαφορία της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που ασχολούνται με αυτήν μόνο όταν υπάρχουν επεισόδια ή κάποιο ξέσπασμα της μητέρας του Φύσσα».

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)