to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 10.03.2020

Κοινωνία

Συλλήψεις μελών της οργάνωσης… «σύντροφοι, συντρόφισσες» ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Ασφάλεια, για τρεις Έλληνες, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην αναρχική οργάνωση με την ονομασία... «σύντροφοι, συντρόφισσες»


Εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο αρμόδιος Ανακριτής για τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην Αττική, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πρόκειται, κατά την αστυνομία, για τρεις Έλληνες, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι «φέρονται να ανήκουν στην αναρχική οργάνωση με την ονομασία... "σύντροφοι, συντρόφισσες"» (sic).

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Κρατική Ασφάλεια, «η οργάνωση εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό εμπρηστικών ενεργειών καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ».

Μετά την έκδοση ενταλμάτων οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν, ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψη ακόμα ενός μέλους της αναρχικής ομάδας που φέρεται να συμμετείχε στην εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ» την 06-01-2020.

Την ευθύνη για την παραπάνω εμπρηστική επίθεση είχε αναλάβει η αναρχική οργάνωση «σύντροφοι, συντρόφισσες», με ανάρτησή της την 23-1-2020, όπως και για τις ακόλουθες εμπρηστικές ενέργειες της 21-01-2020: σε αντιπροσωπεία της «MERCEDES» στην Γλυφάδα, σε Α.Τ.Μ. της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Πολυγώνου, σε Α.Τ.Μ. της Τράπεζας «ALPHA BANK» στη Νέα Ιωνία, σε 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα του «Ο.Τ.Ε.» στο Ελληνικό Αττικής, σε 2 φορτηγά του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και της Ελληνογερμανικής Σχολής «Εράσμιος» στο Πολύγωνο.

Επιπλέον, πάντα κατά τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η ίδια αναρχική ομάδα ενέχεται και σε άλλες εμπρηστικές ενέργειες καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: έντυπο υλικό του αναρχικού χώρου, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάρτα μνήμης, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και σκληροί δίσκοι, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μεταλλικές σιδερογροθιές, ξύλινα κοντάρια, μάσκα τύπου full face και μικροποσότητες κάνναβης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)