to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:29 | 22.06.2019

Κοινωνία

8ο Thessaloniki Pride: Μεγάλη και μαζική η παρέλαση - Πανό για τον Ζακ

Η μεγάλη παρέλαση, του 8ουThessaloniki Pride ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο πάρτι στον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο


Ραντεβού στο EuroPride, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το 2020, έδωσαν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση του 8ου Thessaloniki Pride που ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο πάρτι στον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο.

«Για κάθε ρατσιστή και ομοφοβικό υπάρχει μία θέση στο Θερμαϊκό» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία όπου συμμετείχαν χιλιάδες άτομα κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, έχοντας ζωγραφισμένα τα σώματά τους και παίζοντας μουσική. Παράλληλα, τίμησαν τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν «Justice for Zackie» και φωνάζοντας: «Σε αυτή την κοινωνία την ομοφοβική, μία τζαμαρία κοστίζει μία ζωή».

H «πορεία υπερηφάνειας» ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στον Λευκό Πύργο.

Πριν από την έναρξη της πορείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάληψη του Europride 2020, «με αντιπάλους τον δήμο του Αμβούργου, των Βρυξελλών και μιας πόλης της Σουηδίας, κοινωνίες που έχουν πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις από εμάς», όπως επισήμανε. «Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δεν ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα. Το βλέπουμε παντού, στις επιθέσεις, στις προσβολές που γίνονται. Το πολεμάμε. Δεν είναι όλα εύκολα. Θα αργήσει ακόμα να υπάρξει αντιμετώπιση πιο χαλαρή στην Ελλάδα» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ «Υπερηφάνειας» τίμησε την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall όταν το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969, οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη, απάντησαν στην αστυνομική βία, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του LGBTI κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση»: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Thessaloniki Pride

syriza-1.jpg

noto-142.jpg

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες Thestival

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)