to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Το Success Story του Κ. Χατζηδάκη μπάζει νερά

  26.07.2022 - 12:56

  Η πρώην διοίκητρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη γράφει στο NEWS 24/7 σχετικά με το αφήγημα του Κωστή Χατζηδάκη για επιτυχία στις πολιτικές απασχόλησης
 • Επικίνδυνο σημείο καμπής για το μέλλον της Ε.Ε.

  21.07.2022 - 19:58

  Εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η ΕΕ βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα μιας τρίτης, μετά το 2008, οικονομικής ύφεσης και μεγάλης κοινωνικής κρίσης που απειλεί τους πολίτες της με νέα δεινά και την ίδια με οικονομική υποβάθμιση, πολιτική αποσταθεροποίηση και διάλυση, ξεκινώντας από την Ευρωζώνη.
 • Το δημογραφικό είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα

  06.06.2022 - 12:10

  Ο δημογραφικός μαρασμός αποτελεί την άλλη όψη της παραγωγικής καταστροφής της οικονομίας και της εργασιακής κατάστασης
 • Ένα νέο εργατικό κίνημα: επιτακτική ανάγκη των καιρών

  01.05.2022 - 17:36

  Οι ίδιοι άνεργοι είναι αυτοί που φταίνε για την ανεργία τους. Γιατί δεν αναζητούν ενεργά εργασία, γιατί εκμεταλλεύονται τα επιδόματα και τις παροχές του ΟΑΕΔ
 • Νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»: Εμβάθυνση ενός αγοραίου μοντέλου κατάρτισης

  13.04.2022 - 08:46

  Γιατί το νέο πλαίσιο κινδυνεύει να δημιουργήσει μεγάλες στρεβλώσεις στο σύστημα κατάρτισης και στην αγορά εργασίας
 • Οι άνεργοι δεν είναι επιτήδειοι τεμπέληδες, κ. Χατζηδάκη

  11.04.2022 - 09:39

  Με το νέο νομοσχέδιο «Δουλειές για όλους», ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει την ανάγκη ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ, με βασική πλευρά της μεταρρύθμισης την εκκαθάριση του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων από τους «καταχραστές» και «εκμεταλλευτές» των παροχών του: είτε από αυτούς που έχουν υψηλά εισοδήματα και παίρνουν επιδόματα ως μη όφειλαν είτε από αυτούς χαμηλών μεν εισοδημάτων, αλλά που κανονικά δεν θα έπρεπε να απολαμβάνουν παροχές γιατί δεν αναζητούν ενεργά εργασία και απορρίπτουν τις θέσεις εργασίας που τους προσφέρει ο ΟΑΕΔ. Είχε προηγηθεί η επί διετία ολοένα διευρυνόμενη απόκλιση των στοιχείων για την ανεργία μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ και η αναπόφευκτη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
 • «Ο δικός σου ΟΑΕΔ», η δική τους ΔΥΠΑ

  04.04.2022 - 11:55

  Η τιμωρητική αντιμετώπιση των ανέργων που επαγγέλλεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στον αντίποδα της μεταρρύθμισης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ
 • ΟΑΕΔ και σχέδιο νόμου Χατζηδάκη: το όνομα, η μνήμη και τιμωρητικός εκσυγχρονισμός

  23.03.2022 - 12:11

  ΟΑΕΔ και ανεργία: ένα όνομα, μια ταυτότητα, μια ιστορία
 • Κατώτατος μισθός: διαρκής μάχη για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση

  23.02.2022 - 21:16

  Η δηµοσίευση του πληθωρισµού του Ιανουαρίου την περασµένη εβδοµάδα από την ΕΛΣΤΑΤ –6,2% σε ετήσια βάση– που εξαέρωσε την πρόσφατη γελοία αύξηση του κατώτατου µισθού κατά 2%, ενώ η αγοραστική του δύναµη είχε ήδη υποχωρήσει κατά 10%, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να επαναλάβει από το βήµα της Βουλής την προ µηνός υπόσχεσή του για νέα αύξηση του κατώτατου µισθού τον Μάιο, αποφεύγοντας όµως πάλι να προσδιορίσει το ύψος της. Μπροστά στον κίνδυνο της µαζικής φτωχοποίησης των χαµηλόµισθων και στο πολιτικό κόστος, η κυβέρνηση της Ν∆ φαίνεται να ταλαντεύεται για το κατάλληλο ύψος αποκατάστασης των απωλειών αγοραστικής δύναµης, που δεν θα υπονοµεύει το «κεκτηµένο» των µνηµονίων για το κεφάλαιο και τις ισχυρότερες µερίδες του: τη µείωση του κόστους εργασίας και τον πλήρη έλεγχο της εξέλιξής του ως βάση προσέλκυσης επενδύσεων.
 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με την πανδημική κρίση

  04.10.2021 - 12:24

  Το κείμενο της Μαρίας Καραμεσίνη που δημοσιεύουμε σήμερα συνοψίζει, με ένα λιτό, αυστηρά επιστημονικό αλλά και εύληπτο τρόπο, τις επιπτώσεις στην εργασία των μέτρων που έλαβαν για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης τα θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ. Με εφόδια τις γνώσεις, την αναλυτική ικανότητα, και τον αριστερό ριζοσπαστισμό της, η συγγραφέας εξετάζει τις αιτίες πίσω από διάφορες παρεμβάσεις-τομές (όπως, μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και η προσωρινή αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας), αναδεικνύοντας τόσο τα θετικά όσο και τα, όχι εύκολα αναγνωρίσιμα, αρνητικά σημεία τους, που συνδέονται με τον κοινωνικό συσχετισμό στο εσωτερικό των χωρών μελών, αλλά και τον παγκόσμιο γεωπολιτικό ανταγωνισμό.
 • Το «πρώτο ένσημο» δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται

  14.09.2021 - 14:17

  Το πρόγραμμα «πρώτο ένσημο» για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων 18 έως 29 χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία αποτελεί μια από τις σημαντικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με άμεσο και βασικό στόχο τον πολιτικό προσεταιρισμό του νεανικού εκλογικού σώματος, που ο ίδιος και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν πολλαπλά στοχοποιήσει και εξοργίσει από το ξεκίνημα της πανδημίας.
 • Αναζήτηση του Κέντρου ή των προϋποθέσεων για έναν κοινωνικό μετασχηματισμό;

  06.07.2021 - 13:37

  Πολιτικό σχέδιο και πρόγραμμα και ταξικές/κοινωνικές συμμαχίες

Σελίδες

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)