to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Πώς απέτυχε το εγχείρημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας

  03.10.2022 - 11:05

  Ιδεολογήματα και αλήθειες που αποκάλυψε η εφαρμογή της οπισθοδρομικής πολιτικής της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια
 • Τα πεπόνια της Μελόνι και τα... καρπούζια του Μητσοτάκη

  30.09.2022 - 17:10

  Κι εμείς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε αν, ενόψει της νίκης της Μελόνι στην Ιταλία, οι προοδευτικοί ψηφοφόροι που είναι εγκλωβισμένοι στη ΝΔ αντιδράσουν με την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την εγκαταλείψουν οριστικά.
 • Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα που έρχεται και η νύχτα που φεύγει…

  20.09.2022 - 08:23

  Ο κοινωνικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής του Τσίπρα αφενός μεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του κακού, αποκαθιστώντας τις κερδοσκοπικές στρεβλώσεις της ενεργειακής αγοράς και αφετέρου προστατεύει τους πολίτες από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Σε πλήρη αντίθεση με την επιδοματική πολιτική Μητσοτάκη που επιδοτεί τους κερδοσκόπους και συντηρεί την αισχροκέρδεια, χωρίς να λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού
 • Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Για να προλάβουμε τα χειρότερα…

  18.09.2022 - 09:54

  Κάθε φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καταφεύγει στο γνωστό δόγμα του νόμου και της τάξης. Υποτάσσοντας τα ατομικά δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες και την ασφάλεια των πολιτών στο ένστικτο της πολιτικής της επιβίωσης και στο στενό κομματικό της συμφέρον, κατασκευάζει εχθρούς και χρησιμοποιεί την αστυνομία σε ρόλο προβοκάτορα για να προκαλεί επεισόδια, επιρρίπτοντας την ευθύνη αλλού
 • Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ;

  17.09.2022 - 10:27

  Εκπροσωπώντας τα αδύναμα λαϊκά στρώματα και όσους ανήκουν στη μεσαία και τη χαμηλή οικονομικά τάξη, όλους όσοι δηλαδή συνθλίβονται και υποφέρουν από την ανάλγητη κοινωνικά και κυνικά νεοφιλελεύθερη οικονομικά πολιτική του Μητσοτάκη, ο Τσίπρας δεν έχει καμία ανάγκη να κρύβει αλήθειες.
 • Και οι κυβερνήσεις πεθαίνουν όταν δεν προσαρμόζονται…

  15.09.2022 - 14:59

  Ο Δαρβίνος, αναπτύσσοντας τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι η αλήθεια ότι δεν είχε στο μυαλό του ούτε πολίτες, ούτε κυβερνήσεις. Ως βιολόγος ο ίδιος, αναζητούσε εξηγήσεις στο ερώτημα γιατί άλλοι οργανισμοί καταφέρνουν να επιβιώνουν και να εξελίσσονται, ενώ άλλοι, μη μπορώντας να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, χάνονται δια παντός.
 • Όσα δεν είπαν οι υπουργοί για το σκάνδαλο του Μετρό Θεσσαλονίκης

  09.09.2022 - 09:10

  Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν το σεξ και μετά το κυνήγι. Ειδικά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγονται, όπως φάνηκε στη φιέστα του Μετρό της Θεσσαλονίκης και πριν τις εκλογές.
 • Μετρό: το τριπλό σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης

  07.09.2022 - 09:27

  Η κυβέρνηση προχώρησε στην ολέθρια αυτή επιστροφή στο παρελθόν της απόσπασης και μεταφοράς των αρχαίων, παρά τις τότε προειδοποιήσεις ότι αυτή η επιλογή τού «μπρος-πίσω» θα κόστιζε και σε επιπλέον σοβαρές καθυστερήσεις, αλλά και σε επιπλέον χρήμα.
 • Ενεργειακές αγορές και ρωσική απειλή φέρνουν χειμώνα μεγάλης ενεργειακής φτώχειας

  04.09.2022 - 10:26

  Η Ελλάδα όμως είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που, παρά τη μεγάλη ενεργειακή ακρίβεια, δεν παρενέβησαν ρυθμιστικά στη διαμόρφωση των τιμών του ρεύματος, μένοντας προσκολλημένη στο ιδεολόγημα της αυτορρύθμισης των αγορών. Περιμένοντας ακόμη και σήμερα τις τιμές να μειωθούν λόγω… υγιούς ανταγωνισμού, εν μέσω διεθνούς κρίσης και ιλιγγιωδών ανατιμήσεων.
 • Γιατί η ενεργειακή κρίση πλήττει περισσότερο την Ελλάδα

  30.08.2022 - 09:36

  Την ώρα δηλαδή που η υπόλοιπη Ευρώπη, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της κρίσης, παρενέβαινε ρυθμιστικά στην ενεργειακή αγορά, η ελληνική κυβέρνηση την άφηνε ανεξέλεγκτη.
 • Έξι παρατηρήσεις και μία πρόταση για να βγει ο βαρύς χειμώνας της ενεργειακής κρίσης

  26.08.2022 - 10:41

  Η Ευρώπη, στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Και ο χειμώνας που έρχεται απειλητικός ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω σε κυβερνήσεις και σε πολίτες.
 • Επιδότηση ρεύματος: Ένα σκάνδαλο μεταφοράς δημόσιου χρήματος σε κερδοσκόπους που οδηγεί στον γκρεμό την ελληνική οικονομία

  24.08.2022 - 11:42

  Με τα 7 δισ. που η κυβέρνηση μοιράζει αδιαφανώς σε εργολαβίες και προμήθειες σε δικούς της επιχειρηματίες και με το 1,9 δισ. που επιδοτεί σήμερα τους κερδοσκόπους της ενέργειας, σύντομα θα έρθει και πάλι η ώρα της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα επιβάλουν στη χώρα οι δανειστές της

Σελίδες

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)