to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • «Ο "Φιλόδημος" άφησε εποχή είτε σας αρέσει είτε όχι, κ. Θεοδωρικάκο»

  23.06.2020 - 12:39

  «Η κυβέρνηση επιλέγει την επικοινωνία και όχι την ουσία για την τοπική αυτοδιοίκηση και το αποτέλεσμα αυτού είναι να γυρίσει την χώρα πίσω, υποστηρίζοντας την αδιαφάνεια και την συνδιαλλαγή και υιοθετώντας στρεβλά μοντέλα ανάπτυξης. Ας είμαστε τουλάχιστον ευχαριστημένοι που δεν κατήργησαν τον Φιλόδημο, απλά τον ξαναβάπτισαν»
 • Αλ. Χαρίτσης: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος πρέπει να απολογηθούν για την εξαπάτηση πολιτών και αυτοδιοίκησης

  19.06.2020 - 13:17

  Οφείλουν να απολογηθούν, μεταξύ άλλων, «για την εξαπάτηση πολιτών και Δήμων, καθώς τα έργα που παρουσίασαν χθες ως «νέα», όχι μόνο είχαν εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους μέσω του ¨"Φιλόδημου", αλλά και στην πλειοψηφία τους είναι ήδη δημοπρατημένα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
 • Π. Σκουρλέτης: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, αναξιόπιστος ο Θεοδωρικάκος

  18.06.2020 - 15:57

  «Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να αρκεστεί στα εύσημα της αναξιοπιστίας και της υποκρισίας. Οι συνέπειες, δυστυχώς, θα βαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες» λέει σε δήλωση του για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης ο Π. Σκουρλέτης
 • «Βαφτίζουν» τον «Φιλόδημο» ...«Αντ. Τρίτση» εν μέσω ψευδών και καταγγελιών αδιαφάνειας

  18.06.2020 - 15:04

  Κυρ. Μητσοτάκης και Τ. Θεοδωρικάκος παρουσίασαν σήμερα το πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση το οποίο βάφτισαν «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ - Πρόκειται βεβαίως για ένα πρόγραμμα όμοιο με τον «Φιλόδημο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βεβαίως κατασυκοφαντούσαν επί μήνες - Ταυτόχρονα, καταγγελίες στους κύκλους της ΚΕΔΕ για εταιρείες που ξέρουν από πριν τα προγράμματα που θα τρέξουν... Άμεση αντίδραση από τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Αλ. Χαρίτση. Σφοδρή κριτική και από τον τομέα Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Α. Χαρίτσης: Να μην επιτρέψει την επαναφορά στον κατήφορο που απαξιώνει τον ρόλο της η τοπική αυτοδιοίκηση

  13.04.2020 - 13:21

  «Μετά από 9 μήνες εξαγγελιών για το «νέο» πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων των ΟΤΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος φανέρωσε την ανυπαρξία πολιτικής στρατηγικής που έχει για την τοπική αυτοδιοίκηση μετονομάζοντας το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε «Αντώνης Τρίτσης» καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Ν. Συρμαλένιος: Ενταφιάζει τον Φιλόδημο για να παρουσιάσει τα έργα του ως δικά της η κυβέρνηση

  13.04.2020 - 12:54

  «Είναι τόσο μεγάλη η εμπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε ότι βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέραν από τον απόλυτο έλεγχο που έχει επιβάλλει με διάφορους τρόπους στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και των ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας για να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου καμιά αντίθετη φωνή, προχωρά και στην κατεδάφιση όλων των προγραμμάτων που είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με πανθομολογούμενες θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες». Αυτό σημειώνει σε δήλωση του ο Ν. Συρμαλένιος, σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης» και την απόπειρα ενταφιασμού του «Φιλόδημου».
 • Π. Σκουρλέτης: Τα ψέματα Θεοδωρικάκου και η προσπάθεια οικειοποίησης μεγάλων έργων του «ΦιλόΔημου»

  11.04.2020 - 10:26

  Η μεθοδική αποδόμηση του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται αλλά, αυτή τη φορά, το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο: Πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών
 • «Να μην υπονομευθεί ένα επιτυχημένο πρόγραμμα»: Ερώτηση 65 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον «ΦιλόΔημο»

  09.04.2020 - 09:01

  Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα «Αντικατάσταση του Προγράμματος “ΦιλόΔημος”», κατέθεσαν στη Βουλή συνολικά 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη.
 • Αλ. Χαρίτσης: H κυβέρνηση αντικαθιστά με μία κατεπείγουσα ΠΝΠ το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

  03.04.2020 - 17:08

  Εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, με την κοινωνία και το σύστημα υγείας να δοκιμάζονται καθημερινά, η κυβέρνηση αντικαθιστά με μία κατεπείγουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών σε όλους τους Δήμους της χώρας.
 • «Σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ»: Ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

  04.03.2020 - 15:26

  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε κατάργηση του προγράμματος «ΦιλοΔημος Ι» επινοώντας δικαιολογίες δήθεν μη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης, ενώ από τα στοιχεία της εκτέλεσης του ΠΔΕ προκύπτει ότι οι πόροι που κατευθύνθηκαν στα Περιφερειακά Ταμεία και στο Πρόγραμμα «ΦιλοΔημος ΙΙ» το 2019 υπολείπονται κατά 850 εκ ευρώ τους αντίστοιχους πόρους του έτους 2018
 • Εγκώμια από την ΚΕΔΕ για τον «Φιλόδημο», αγωνία για την αντικατάστασή του

  11.12.2019 - 20:41

  Η πορεία υλοποίησης του Φιλόδημου, που λήγει στο τέλος του έτους και το νέο πρόγραμμα που θα τον αντικαταστήσει, η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας και οι προωθούμενες αλλαγές για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών από τους δήμους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
 • Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»

  10.12.2019 - 16:30

  "Βασικό και ουσιώδες χαρακτηριστικό του 'ΦιλόΔημου' είναι ότι δεν επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων", σημειώνει ο ίδιος.

Σελίδες

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)