to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 09.04.2015

Διεθνή

Επίθεση των Ταλιμπάν στο εφετείο της Μαζάρ-ι-Σαρίφ - Kαι άμαχοι ανάμεσα στους τραυματίες

Μαχητές του κινήματος των Ταλιμπάν, οπλισμένοι με εκτοξευτήρες αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων και άλλα όπλα, εξαπέλυσαν σήμερα έφοδο στο εφετείο της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ, μια από τις μεγαλύτερες του βόρειου Αφγανιστάν, και σκότωσαν τον επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής καθώς και άλλους δύο αστυνομικούς, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη γα την επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 31 άνθρωποι. Οι αντάρτες έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον κυβερνητικών στόχων μετά την απόσυρση των περισσότερων ξένων μάχιμων στρατιωτικών δυνάμεων στα τέλη του 2014.

Η έφοδος άρχισε το πρωί, με μια ομάδα ενόπλων να επιτίθεται στο δικαστήριο και να εμπλέκεται σε μάχη με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Η μάχη διαρκούσε ήδη δύο ώρες και συνεχιζόταν αργά το απόγευμα (τοπική ώρα).

Το δικαστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Μαζάρ-ι-Σαρίφ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλχ, κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη και σε άλλα κτίρια των τοπικών αρχών.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή σκοτώθηκε, όπως και δύο ακόμη αστυνομικοί, επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη της Μπαλχ.

Σύμφωνα με πηγές στο νοσοκομείο της πόλης, ανάμεσα στους 31 τραυματίες αρκετοί είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. “Αστυνομικοί, δικαστικοί, γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στους τραυματίες”, ανέφερε ο Νουρ Μοχάμαντ Φάιζ, διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν τα περισσότερα από τα θύματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής εισαγγελέα του εφετείου, διασώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση για λογαριασμό του κινήματος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Οι Ταλιμπάν πολεμούν για να ανατρέψουν την—υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ—κυβέρνηση του Αφγανιστάν, 13 χρόνια και πλέον μετά την εκδίωξη του σκληροπυρηνικού, ισλαμιστικού τους καθεστώτος από την εξουσία από τον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αφγανιστάν διότι παρείχε ασφαλές καταφύγιο στους ηγέτες της αλ Κάιντα, της τρομοκρατικής οργάνωσης που θεωρείται υπεύθυνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο αμερικανικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)