to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 09.04.2015

Διεθνή

Μιλάνο: Συνελήφθη ο δράστης των πυροβολισμών στο δικαστήριο - Αναφορές για τέσσερις νεκρούς (ενημέρωση)

Συνελήφθη το μεσημέρι ο επιχειρηματίας Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ το πρωί μέσα σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου - Η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Repubblica κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο τραυματίες


Ενημέρωση, 15:15 Τέσσερα είναι τα θύματα της ένοπλής επίθεσης του ιταλού επιχειρηματία Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε πριν λίγο στα τραύματά του, ενώ ένας ακόμη άνδρας ο οποίος τραυματίσθηκε από σφαίρα έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Ο Τζιαρντιέλο, επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, έπρεπε να δικαστεί σήμερα για δόλια χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να πυροβολεί όταν ο συνήγορος υπεράσπισής του του ανακοίνωσε ότι δεν εννοούσε να συνεχίσει να ασχολείται με την υπόθεσή του. Στα θύματα ένας δικαστής και ένας νεαρός δικηγόρος. Ο δράστης συνελήφθη πριν μία περίπου ώρα σε προάστιο του Μιλάνου όπου είχε καταφέρει φτάσει με μοτοσικλέτα και οι εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπόρεσε να εισέλθει στο δικαστήριο με όπλο, κρυμμένο πιθανώς μέσα στο σακάκι του.

 
 

 quattro morti e due feriti. Arrestato dopo un 'ora e mezza di fuga

Ενημέρωση, 13:50 Συνελήφθη πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ το πρωί μέσα σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου. Την είδηση μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, σύμφωνα με την οποία τον Κλαούντιο Τζιαρντιέλλο, κατηγορούμενο για δόλια χρεοκοπία, συνέλαβαν οι καραμπινιέροι. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο ανακοινωθέν ενώ η ιταλική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι, πιθανότατα, τρεις. Το πρακτορείο Reuters σημειώνει, επικαλούμενο δικαστική πηγή, ότι ένα εκ των τριών θυμάτων είναι δικαστής. Ο θάνατος του δικαστή Fernando Ciampi επιβεβαιώθηκε και από τον εισαγγελέα του Εφετείου.

{}

{}

{}

Νωρίτερα:

Η επίθεση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, συνέβη στον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου στο Μιλάνο, όπου έπεσαν τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Η Repubblica σημειώνει ότι ο δράστης ονομάζεται Κλαούντιο Τζαρντιέλο και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. H Corriere della Sera, με έδρα στο Μιλάνο, σημειώνει ότι ο δράστης δικαζόταν για «χρεοκοπία με δόλο». Η αστυνομία έχει κλείσει όλες τις εξόδους του δικαστηρίου καθώς ο δράστης πιθανότατα παραμένει στο κτήριο.

View image on Twitter

View image on Twitter

Οι πρώτες εικόνες μετά τους θανάσιμους πυροβολσιμούς:

{}

{}

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)