to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 06.04.2015

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Στη δικαιοσύνη όσα ιδιωτικά σχολεία θα λειτουργήσουν την Πασχαλινή περίοδο

Αποδέκτες σοβαρών καταγγελιών για μεγάλα ιδιωτικά σχολεία που προτίθενται να λειτουργήσουν τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, δηλώνουν ότι έχουν γίνει τα μέλη της ΟΙΕΛΕ.


Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, "νομοθετικά, διότι τα ιδιωτικά σχολεία δια νόμου έχουν τις ίδιες ακριβώς εορτές και αργίες με τα δημόσια σχολεία". Επίσης, "για λόγους Συνταγματικής ισονομίας: Οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, ιδιαίτερα των τάξεων του Λυκείου, ευνοούνται απροκάλυπτα από την επιπλέον φοίτησή τους σε σχέση με τους μαθητές των δημόσιων σχολείων". Επομένως, "απαγορεύεται από το Σύνταγμα η διαφορετική μεταχείρισή των μαθητών των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων".

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και για λόγους παιδαγωγικούς, επισημαίνοντας ότι "η περίοδος των διακοπών αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές να ξεκουραστούν και να αφιερώσουν χρόνο για τις προσωπικές τους δραστηριότητες. Ιδιαίτερα οι Έλληνες μαθητές, οι πιο σκληρά εργαζόμενοι μαθητές της Ευρώπης, έχουν απόλυτη ανάγκη από την όποια ανάπαυλα τους χορηγεί ο νόμος. Η φροντιστηριοποίηση και η συνεχής εντατικοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας επιβαρύνουν επιπλέον τους ήδη υπερβολικά φορτωμένους με την παράλογη ύλη των αναλυτικών προγραμμάτων και εξαντλημένους ηθικά και ψυχολογικά νέους μας".

Στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι Υπουργοί κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης "κατέστησαν σαφές πως οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από τις διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων", αναφέρει η Ομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: "Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από τις εποπτικές αρχές της πολιτείας αλλά και από τη δικαιοσύνη να παρέμβουν για όλες τις υποθέσεις παράνομης λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)