to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 03.04.2015

Πολιτική

Αντιδράσεις από το πρωτοσέλιδο Πανούση στα "Νέα"

Ρόλος του υπουργού να εφαρμόζει πολιτική, όχι να σχολιάζει, λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης - «Καθ' όλα άριστη η συνεργασία μου με τον Πανούση», λέει ο Ν. Βούτσης


Αντιδράσεις προκάλεσε το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, το οποίο δημοσιεύτηκε ως πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "Τα Νέα" την Παρασκευή. 

"Οι αναφορές Πανούση δεν αφορούν την πολιτική της κυβέρνησης", επισήμανε το Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον, την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις και από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, Παιδείας, Α. Μπαλτά και Εσωτερικών, Ν. Βούτση. Έντονες αντιδράσεις και από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφονται σε τοποθετήσεις που αναρτώνται στα social media. 

Διαβάστε ακόμα: Αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ενημέρωση

17:20 Σε νεότερη γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Πανούσης τονίζει ότι:

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της.Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις».

______________

Ν. Φίλης: "Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους"

«Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή το σημερινό άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Και σημείωσε: «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».
 

______________

"Καθόλα άριστη η συνεργασία μου με τον Πανούση" λέει ο Ν. Βούτσης - Δε σχολίασε το δημοσίευμα

Σχολιάζοντας το άρθρο Πανούση ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Η σχέση και η συνεργασία μου τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες». Σε ερώτηση, δε, για το άρθρο του κ. Πανούση, ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει.

______________

Ρ. Σβίγκου: Δεν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ & την Αριστερά το άρθρο Πανούση

«Δεν νομίζω ότι συνηθίζεται ένας υπουργός να κάνει τέτοια παρέμβαση μέσω πρωτοσέλιδου εφημερίδας. Θεωρώ ότι υπάρχουν άλλοι πιο θεσμικοί τρόποι για να γίνει μια τέτοια συζήτηση και θεωρώ ότι δεν βοηθάει αυτός ο τρόπος» αναφέρει σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζει: «Σίγουρα θεωρώ ότι δεν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν απευθύνεται στην Αριστερά εν γένει (σσ με την εκφραση «Αριστερά του Τίποτα»). Η Αριστερά είναι συνυφασμένη με τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και η Αριστερά δεν υποστηρίζει ούτε την ανοχύρωτη χώρα, ούτε την ανομία και θεωρώ ότι αυτό είναι σαφές. Και φαντάζομαι ότι είναι σαφές και στον κ. Πανούση αυτό».

__________________

Κορωνάκης: "Όλοι οφείλουν σεβασμό απέναντι σε μια Αριστερά που έχει δώσει σκληρές μάχες  στο πλευρό του λαού, σκληρές μάχες για τη δημοκρατία"

«Καμία κυβερνητική δύναμη δεν υπερασπίζεται την ανομία, ούτε λογικές ‘ανοχύρωτης χώρας’ – δεν χρειάζεται να μπαίνουμε άκριτα στους ισχυρισμούς συντηρητικών κύκλων περί ανομίας». Αυτό τόνισε για το άρθρο Πανούση, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Μπάμπη Αγρολάμπο, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Κορωνάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορωνάκη η παρέμβαση του Πανούση έγινε «σε χρόνο μη εύστοχο». Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι κυβερνητικές κινήσεις, όπως το ξήλωμα των κάγκελων από τη Βουλή, έφεραν μια ευεργετική «ανάσα» στην κοινωνία και τη δημόσια ζωή και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει όλα αυτά να τεθούν σε κίνδυνο. «Το θέμα έχει λήξει για εμάς» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το  άρθρο Πανούση και τόνισε ότι προέχει να στηριχτεί η κυβέρνηση και να ενημερωθεί ο κόσμος, «γιατί δίνει μάχη για το μέλλον της χώρας κι αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας».

_____________________

Ν. Παρασκευόπουλος: Γενική πολιτική εκτίμηση του κ. Πανούση

Ως μια «γενική πολιτική εκτίμηση» σχολίασε το άρθρο του κ. Πανούση ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. "Αυτονόητα κατά το Σύνταγμα αυτά που λέει ο κ. Πανούσης", πρόσθεσε και "κατοχυρώνονται" σε αυτό. Το ζητούμενο όμως είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, πώς θα βρίσκεται η χρυσή τομή και η σύνθεση, ώστε να ικανοποιείται και το κράτος δικαίου, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσεται και η ασφάλεια των πολιτών.

Διευκρίνισε τέλος, ότι δεν θα ενωθούν τα δύο χαρτοφυλάκια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υπ. Προστασίας του Πολίτη και ότι τα θέματα της ασφάλειας δεν είναι δική του δικαιοδοσία αλλά του κ. Πανούση.

______________

Α. Μπαλτάς: Δεν υπάρχει θέμα παρεμπόδισης του κ. Πανούση

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης και έρευνας, που διακινούνται ελεύθερα οι απόψεις» δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς σημειώνοντας ότι «ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές».

Πρόσθεσε επίσης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ότι δεν καταλογίζει στον κ. Πανούση ότι "δεν κάνει την δουλειά του". Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι υπάρχει μια «νέα ομάδα καταληψιών που επιδιώκουν την επέμβαση των ΜΑΤ» αυτό αποτελεί ένα νέο φαινόμενο εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, και η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι αρχικά η προσπάθεια κατανόησής του, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να αντιμετωπιστεί.

Δήλωσε αναρμόδιος ο υπουργός Παιδείας για τα θέματα της ασφάλειας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεμπόδισης του κ. Πανούση στην δουλειά του.

-------------------------

Στο άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:


Πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)