to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η «ανδρική σχολή» δεν τα σηκώνει αυτά

«Λουκούμι» χαρακτήρισε off camera ο Β. Κικίλιας, τη διαμαρτυρία των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και ως τέτοιο έσπευσε να το εκμεταλλευτεί η συντηρητική παράταξη.


«Η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη» εξανέστη ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχουν, το έθνος από «τα κύματα των λαθρομεταναστών» και η Δημοκρατία από τους κουκουλοφόρους. «Αν είναι δυνατόν», είπε αγανακτισμένος ο Αντ. Σαμαράς καθώς μετά τη Βουλή είδε να «βεβηλώνεται και ο χώρος στον Άγνωστο Στρατιώτη» από ένα πανό διαμαρτυρίας!

Ένα βήμα πιο πέρα 32 βουλευτές της Ν.Δ., με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, κατηγορούν την κυβέρνηση πως έχει παραδώσει τη Δημόσια Τάξη «στο έλεος των αναρχικών και ακροαριστερών». Οι πρωτεργάτες του σχεδίου «ανακατάληψης» των πόλεων, των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών από τους «λαθραίους εισβολείς» και καλύτεροι πελάτες των ισραηλινών εργοστασίων παραγωγής χημικών προϊόντων καταστολής πλήθους τελούν υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και το δείχνουν. Τους λείπουν τα κάγκελα, τα δακρυγόνα, οι κλούβες και τα κλομπ. Με δηλώσεις, ερωτήσεις και συνεντεύξεις από το μεσημέρι της Τετάρτης επιχειρούν να απασφαλίσουν τα φοβικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που αγωνίζεται να ταξινομήσει και να ιεραρχήσει τους φόβους και τις ανησυχίες της.

«Λουκούμι» χαρακτήρισε off camera ο Β. Κικίλιας, τη διαμαρτυρία των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και ως τέτοιο έσπευσε να το εκμεταλλευτεί η συντηρητική παράταξη. Πιστά στην πάγια τακτική του εκφοβισμού, τα στελέχη της Ν.Δ. ήρθαν να προσθέσουν στο ρεπερτόριο των άδειων ΑΤΜ και των «λαθρομεταναστών» έναν ακόμη φόβο, αυτό των ανεξέλεγκτων «αναρχοκομμουνιστών» που με την ανοχή της κυβέρνησης έχουν καταλύσει τη νομιμότητα, καθώς, στη δική τους πολιτική πρακτική, η νομιμότητα είναι συνυφασμένη με την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία.

Εγκλωβισμένοι στον διπολικό αντιπολιτευτικό λόγο του αρχηγού τους παίζουν τα ρέστα τους τόσο στην καλλιέργεια του φόβου όσο και στα δήθεν ηθικά ατοπήματα των μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά έχουν και με αυτά θα πορεύονται μέχρι το κλείσιμο της παρένθεσης που διακαώς επιθυμούν. Άντε και με καμιά «διάσταση απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης» για να ενισχύουν το αίσθημα της ακυβερνησίας που βασιλεύει στη χώρα. Αυτό είναι το δόγμα που κυριαρχεί στην απεύθυνση της Ν.Δ. προς τους πολίτες και φιλοξενείται ευμενώς από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, που πλειοδότησαν τις τελευταίες ώρες στην προπαγάνδιση του καθεστώτος αναρχίας και της μαλθακής ΕΛ.ΑΣ. Αφού δεν μπορούμε να τους πείσουμε, ας τους τρομάξουμε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)