to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 01.04.2015

Πολιτική

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! Ταξίδι-αστραπή του πρωθυπουργού στη Μόσχα την Παρασκευή - Κρίσιμη συνάντηση με Πούτιν

Η είδηση προφανώς ήταν πρωταπριλιάτικη. Το ραντεβού Τσίπρα - Πούτιν έχει οριστεί για τις 8 Απριλίου και δεν επισπεύδεται. Αλλά -κατά τη γνώμη μας- αν ο πρόεδος Πούτιν δεν έρθει για Πάσχα στην Άρτα θα χάσει!


Μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης επισπεύδεται το ραντεβού Τσίπρα - Πούτιν που είχε αρχικά οριστεί για τις 8 Απριλίου. Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, αλλά και η προχθεσινή επίσκεψη του Π. Λαφαζάνη στη Μόσχα στο επίκεντρο. Πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον Πούτιν να γιορτάσουν μαζί το Πάσχα στην Άρτα.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσκληθεί στη Μόσχα με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη των Συμμάχων επί της χιτλερικής Γερμανίας.

Κύκλοι του Μαξίμου, όμως, επισημαίνουν ότι η συνάντηση των δύο αρχηγών κρίθηκε ότι θα έπρεπε να επισπευσθεί, ώστε να είναι αναπόσπαστοι από τους εορτασμούς και να έχουν το χρόνο να συζητήσουν εκτενέστερα τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το Κρεμλίνο απάντησε σήμερα το πρωί θετικά στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, ώστε η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν να πραγματοποιηθεί την Παρασκευη 3 Απριλίου το πρωί.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, με αξιωματούχους στη Μόσχα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν - Τσίπρα. Την Πέμπτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο με θέμα το περιεχόμενο των συνομιλιών. Πιθανολογείται ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα και με το πρωτοσέλιδο της σημερινής "Αυγής" ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της χώρας, ώστε να αποτελέσει "γέφυρα" μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όπως είπε και σε συνέντευξή του στο ΤΑΣΣ.

Η ΑΥΓΗ

.

Στην Άρτα ο Πούτιν για το Πάσχα;

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τον Βλ. Πούτιν να περάσουν μαζί το Πάσχα στον τόπο καταγωγής του, στην Άρτα. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλει να τονίσει τις στενές σχέσεις των δύο ορθόδοξων λαών. Ο κοινός εορτασμός εκ μέρους των δύο ηγετών της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας θα αποτελέσει ένα ηχηρό και ταυτόχρονα ιστορικό μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Το αίτημα έχει διαβιβαστεί μέσω διπλωματικών κύκλων προς το Κρεμλίνο. Οι διπλωματικές διεργασίες, αλλά και οι διαβουλεύσεις για τα μέτρα ασφαλείας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν η πρόσκληση θα γίνει δεκτή.

Ήδη έχουν ενημερωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και η Δ.Δ Αθαμανίου, όπου και ο τόπος καταγωγής του πρωθυπουργού, ώστε να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επίσκεψης του ρώσου ηγέτη. Επί ποδός και οι αστυνομικές αρχές, η Αντιτρομοκρατική και οι δυνάμεις ασφαλείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)