to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:26 | 28.03.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Σομαλία: Αιματηρή εισβολή ισλαμιστών μαχητών σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου - Τουλάχιστον 15 οι νεκροί (ενημέρωση)

Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου στη Σομαλία, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.


Άνδρας τραυματισμένος έξω από το ξενοδοχείο στο κέντρο του Μογκαντίσου (Φωτογραφία: Associated Press)

Σάββατο 28/3

«Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής της Σομαλίας στη Γενεύη, ενώ άλλοι 20 έχουν τραυματιστεί», είπε ο συνταγματάρχης Φάραχ Άντεν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν ισχυρές εκρήξεις από το ξενοδοχείο Μάκα αλ Μουκάραμ όπου εισέβαλαν την Παρασκευή οι ένοπλοι ισλαμιστές.

«Στους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης πολίτες, φύλακες του ξενοδοχείου και στρατιώτες», πρόσθεσε ο Άντεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Παρασκευή 28/3

19:15 Οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας γκρέμισαν τοίχο και εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, όπου ισλαμιστές ένοπλοι είχαν οχυρωθεί νωρίτερα, κρατώντας ομήρους - μεταξύ άλλων - Σομαλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα:

Βομβιστής καμικάζι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην πύλη του ξενοδοχείου Μάκα Αλ Μουκάραμ, ενώ ένοπλοι μπήκαν στο κτίριο.

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί, ενώ υπάρχουν και όμηροι, δηλώνει η αστυνομία.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Άλι Χουσέιν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το κτίριο του ξενοδοχείου.

«Το ξενοδοχείο βρίσκεται τώρα υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών» ανέφερε ο ταγματάρχης Ισμαήλ Ολόου, αξιωματικός της αστυνομίας.

«Οι μαχητές Αλ Σεμπάμπ βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου και μέσα στο ξενοδοχείο. Είναι δύσκολο για εμάς να μπούμε μέσα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αστυνομία δέχεται σφοδρά πυρά.

Η Αλ Σεμπάμπ εξέδωσε ανακοίνωση λαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση. Εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)