to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 24.03.2015

Πολιτική

Επιφυλακτικά τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

Οι αναφορές στο γερμανικό τύπο για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ


RP-Online:  Το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Σχεδόν πέντε ώρες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ελλάδα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. Ένα κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: Η Μέρκελ θέλει μια λύση για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.

Stern: Είναι πλέον επίσημο από το στόμα του Τσίπρα η Γερμανία δεν είναι Ναζί

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας βρήκαν κάποια καλά λόγια ό ένας για τον άλλον. Αλλά πίσω από την δημόσια εικόνα ξυφουλκούν και ζυμώνονται διπλωματικά.

 Suddeutsche: Θορυβώδης διαβούλευση μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας

Είναι καιρός να τερματιστεί η πολιτική λασπολογία των μέσων ενημέρωσης που μαίνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Γιατί h Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως ισότιμο εταίρο.

Frankfurter Rundschau: Τσίπρας με ξεκάθαρη υπευθυνότητα

Δύο μήνες χρειάστηκαν μέχρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει στο Βερολίνο.Στο Παρίσι και τη Ρώμη, έχει ήδη πάει. Η Μέρκελ τον καλωσόρισε κοινότυπα.Στη συνέχεια, ο Τσίπρας εκφράστηκε διαλλακτικά: «Η σχέση μας είναι πολύ θετική» και μετά πήγαν για φαγητό με την Μέρκελ.

Frankfurter Algemeine: Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αλλά ούτε και οι Γερμανοί φέρουν ευθύνη

Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν με συμφιλιωτικό τόνο στο Βερολίνο. Όποιος είχε χτίσει ελπίδες για μεγάλη αντιπαράθεση, απογοητεύτηκε. Όπως και όλοι εκείνοι που ήλπιζαν για μια σημαντική τροπή στην διαμάχη του χρέους.

Focus: H Κλιμάκωση αποφευχθεί! Τώρα πρέπει να δείξει ο Τσίπρας με πράξεις τις προθέσεις του

Κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, έγινα προσπάθεια για την βελτίωση του κλίματος. Απτά αποτελέσματα δεν θα φέρουν οι συνομιλίες στην καγκελαρία. Παρ 'όλα αυτά, είναι ζωτικής σημασίας για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Zeit: Η έντιμη μεσολάβηση του Βερολίνου

Η επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο φανερώνει ότι η Καγκελάριος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν χρήση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης τους.

Die Welt: Γιατί Μέρκελ δεν εμπιστεύεστε κανέναν Έλληνα πολιτικό

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος Μέρκελ έδειξαν σημάδια χαλάρωσης. Η Μέρκελ στάθηκε στωικά στην διάρκεια της και ήταν σε όλη την τοποθέτηση της παραπάνω από σαφής.

Tagespiegel: Δύο για την Ευρώπη

Δεν έγινε συζήτηση για δημοσιονομικές δεσμεύσεις στην συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ. Υπήρχε και από τις δύο πλευρές όμως ένας συμφιλιωτικός τόνος στη διαμάχη για αποζημιώσεις.

Spiegel: Θα διεκδικήσει τελικά

Οι γερμανοελληνικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση. Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ αποφεύχθηκε  μια πραγματική συζήτηση. Η διαφορά όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί ανοιχτά γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιλυθεί

Handelsblatt: Ευγενική διαφωνία

Η Μέρκελ και ο Τσίπρας αντάλλαξαν αστεϊσμούς αλλά για το θέμα της επίλυση του προβλήματος χρέους δεν τοποθετήθηκαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει υπερβολικά ασαφής σε μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)