to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 21.03.2015

Οικονομία

Ξεκίνησε η αποστολή e-mails στους οφειλέτες – Ολόκληρο το κείμενο

Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχαν επισκεφτεί περίπου 100.000 οφειλέτες προκειμένου να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο.


Μήνυμα στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα αρχίσουν να βρίσκουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε να αποστέλλει «προσκλητήρια» για συμμετοχή στην έκτακτη ρύθμιση η οποία ξεκίνησε χθες Παρασκευή και ολοκληρώνεται την επόμενη Παρασκευή.

Ο στόχος είναι να αποσταλούν ακόμη και ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για την ευκαιρία αποπληρωμής των υποχρεώσεων με ευνοϊκούς όρους. Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχαν επισκεφτεί περίπου 100.000 οφειλέτες προκειμένου να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο.

Το πλήρες μήνυμα της ηλεκτρονικής επιστολής, που ήδη αποστέλλεται σταδιακά, έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΘΕΜΑ: Eκούσια Καταβολή Ληξιπρόσθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4320/19-3-2015 από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η καταβολη διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ.

Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και την εκτύπωση για "Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης" στο σύστημα TAXISnet.

Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)