to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 19.03.2015

Πολιτική

Κύπριος κυβ. εκπρόσωπος: Η Λευκωσία στηρίζει την Αθήνα - Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας

«Ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό


Τη στήριξη της Λευκωσίας στην Αθήνα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνιστώντας σε εκείνους που μιλούν για «ρήγμα στις σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας να σταματήσουν να βλέπουν προβλήματα».

«Ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, εάν το θέμα της Ελλάδας τεθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η στήριξη της κυπριακής προς την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε να υπάρξει θετική κατάληξη στις συνομιλίες, τόσο για το καλό της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη εμφανίστηκε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, υποστηρίζοντας ότι δεν στήριξε τις θέσεις της Ελλάδας στις συζητήσεις για την οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι ενώ ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει δημοσίως ότι η Λευκωσία στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, «ο υπουργός Οικονομικών, τόσο στις κατ' ιδίαν επαφές του, όσο και στο Eurogroup, κρατάει διαφορετική στάση».

Σχολιάζοντας επικρίσεις ότι κατά τις επαφές του στην ελληνική πρωτεύουσα δεν στήριξε της θέσεις της Λευκωσίας για την οικονομία, o κ. Κυπριανού είπε ότι δεν νιώθει την ανάγκη να στηρίζει θέσεις με τις οποίες διαφωνεί και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)