to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 17.03.2015

Κοινωνία

Aπάντηση ΙΑΝΟΥ στον Γ. Γκλαρνέτατζη σχετικά με καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες

Απάντηση του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στις καταγγελίες που επανειλημμένα έχει δεχθεί σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν.


Το σχετικό δημοσίευμα: Λουκέτα και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης

 

Ολόκληρη η απάντηση:
 

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε για μια ακόμα φορά, στις ψευδείς καταγγελίες, στις οποίες συστηματικά καταφεύγει, για να βλάψει την εταιρία μας ο κ. Γκλαρνέτατζης, προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την πραγματικότητα, τη λογική και όλες τις θέσεις εργασίας του ΙΑΝΟΥ.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αν και μπερδεύει τις λήξεις συμβάσεων με τις απολύσεις, του απαντάμε ότι οι ελάχιστες απολύσεις που δυστυχώς έγιναν, τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, αφορούσαν το κλείσιμο του καταστήματος της εταιρίας μας στη Μαρτίου, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης της περιοχής από τα έργα του μετρό.

Επίσης, γνωρίζει, αφού ζει στον ίδιο κόσμο με όλους τους υπόλοιπους, ότι η ανασφάλεια και η ανησυχία έχουν οδηγήσει την αγορά, σε σημαντική πτώση τζίρου.  Αυτή η πραγματικότητα και μόνο, οδηγεί σε απολύσεις και όχι οι ψευδείς ισχυρισμοί του ίδιου, ότι απολύονται όσοι "έχουν μπει στη μύτη του αφεντικού".

VOUCHER

Από τα παιδιά που έχουν απασχοληθεί και εκπαιδευτεί στην εταιρία μας μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, έχουν προσληφθεί με συμβάσεις μετά το πέρας των προγραμμάτων περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Μάλιστα, στον ΙΑΝΟ εργάζονται πολλοί οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ως voucher και σήμερα έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Προφανώς, ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης είναι κατά της εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ-ΣΚΑΝΕΡ

Από τη χρήση των σκάνερ, έχουν βελτιωθεί οι καθημερινές μηχανογραφικές λειτουργίες των καταστημάτων μας και μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχουν δοθεί πάνω από 3.500 ευρώ σε μπόνους πωλήσεων. Καμία απόλυση δεν έχει γίνει λόγω χαμηλής επίδοσης.

Όποιος θεωρεί ότι η αριστεία και η διάκριση "είναι κανιβαλισμός", τότε έχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι και όσοι εισπράττουν τα bonus προφανώς και δεν συμφωνούν μαζί του.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

Κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξαναγκαστεί να υπογράψει κανένα κείμενο. Είναι ο μόνος εργαζόμενος στον ΙΑΝΟ που κάνει αυτό τον ακατανόητο και αναπόδεικτο ισχυρισμό.  Άλλωστε θα θυμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του ΙΑΝΟΥ, κατήγγειλαν τον ίδιο και τις πρακτικές του ΔΣ του ΣΥΒΧΘ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία της προέδρου του ΕΚΘ. Προφανώς, θεωρεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις δικές του πρακτικές, "εκβιάζεται" από την επιχείρηση.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η "νίκη" του κ. Γκλαρνέτατζη (για την οποία έχουμε προσφύγει στα δικαστήρια) αφορά την ειδική μεταχείριση την οποία θέλει να έχει λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα δύνανται να μετακινηθούν εντός νομού, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά ο κ. Γκλαρνέτατζης απαιτεί να αποτελεί ο ίδιος εξαίρεση εις βάρος των συναδέλφων του.  Η εταιρία μας θα σεβαστεί -όπως κάνει πάντα- την τελική απόφαση της δικαιοσύνης, ακόμη και αν αυτή εναντιώνεται στη λογική.

Όσο και να προσπαθεί ο κ. Γκλαρνέτατζης να υπονομεύσει την επιχείρηση στην οποία τόσα χρόνια εργάζεται και από την οποία πληρώνεται ανελλιπώς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του ΙΑΝΟΥ, δεν θα το καταφέρει.

Θα είμαστε πάντα εδώ για να υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί το δικαίωμά του να εργάζεται.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης, πρόεδρος του ΣΥΒΧΘ, παρά τις καταγγελίες του, ουδέποτε ζήτησε ραντεβού με τη Διοίκηση του ΙΑΝΟΥ, για να συζητήσει τις ενστάσεις του, ούτε με την ιδιότητα του εργαζόμενου στον ΙΑΝΟ, ούτε όμως και με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΒΧΘ.

Τα συμπεράσματα, δικά σας

ΙΑΝΟΣ Α.Ε.                       

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)