to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 16.03.2015

Κοινωνία

Παραμένει υπό κατάληψη η Νομική - Μήνυση κατέθεσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.


Η μήνυση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.
 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Εισαγγελίας, αιτία της παραγγελίας είναι οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στον ναό των Αγ. Αναργύρων, επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής, «η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».

Επιπλέον σε σχετική ανακοίνωσή του ΕΚΠΑ αναφέρεται ότι "Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών", 

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, οι προσπάθειες συνεχίζονται ενώ "λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις πρυτανικές αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου".

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο της Νομικής τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές που ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", την κατάργηση των "αντιτρομοκρατικών" νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'.

Ανακοίνωση των σχημάτων της ΑΡΕΝ ΝΟΠΕ για την κατάληψη στην Νομική

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνη:

Για τέταρτη ημέρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών από αντιεξουσιαστές - κουκουλοφόρους, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας και οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου αδρανούν και δεν ξεκινούν τις διαδικασίες αποβολής των εισβολέων και επιβολής κυρώσεων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες.

Είναι επείγον να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για την ομαλή επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά και την αποτελεσματική φύλαξη του ιστορικού κτιρίου.   

Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να δεχθεί τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)