to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 16.03.2015

Κοινωνία

Πάτρα: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης-δουλέμπορος και ο επιστάτης συνεργός του (ενημέρωση)

Στον ανακριτή οδηγούνται ο ιδιοκτήτης-δουλέμπορος και ο επιστάτης συνεργός του με τις καταγγελίες της εμπορίας ανθρώπων, οπλοκατοχής και ξέπλυμα χρήματος - Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΤΑ Αχαΐας και αντιρατσιστικές οργανώσεις


Ενημέρωση, 11:05 

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν σήμερα ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης της πτηνοτροφικής μονάδας που εδρεύει στην Χαλανδρίτσα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρωπών, της ομηρίας, της οπλοκατοχής και του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος». Με φόντο την σημερινή προσαγωγή αντιρατσιστικές κινήσεις, οι νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η ΟΚΔΕ πραγματοποιούν από τις 9.30 το πρωί συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας (πηγή: patrastimes.gr).

diamarturia-sta-dikastiria-gia-ti-manwlada-twn-kotetsiwn

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Όλες και Όλοι , Δευτέρα 9.30 πμ , έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας

Μετά από τη δίκη και την κακοδικία στην υπόθεση της Μανωλάδας το καλοκαίρι του ‘14 μία νέα υπόθεση εμπορίας ανθρώπων (εργασιακό trafficking) φτάνει στα δικαστήρια μετά από καταγγελία 2 εκ των θυμάτων. Στη περιοχή του Ερυμάνθου Αχαϊας, βρέθηκαν έγκλειστοι-όμηροι μετανάστες εργαζόμενοι μετά από καταγγελία 2 εκ των θυμάτων που κατάφεραν να ξεφύγουν και να απευθυνθούν στην πρεσβεία τους. Ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας και ο επιστάτης υποχρέωναν τους εννέα εργαζόμενους να δουλεύουν για 19 ώρες την ημέρα και ύστερα τους κλείδωναν μέσα σε δωμάτια, τους έδιναν ελάχιστο φαγητό και λίγα χρήματα, πυροβολούν στον αέρα και το έδαφος, για να τους εκφοβίσουν.
Τη Δευτέρα 16/3 θα οδηγηθούν στον Ανακριτή, στα δικαστήρια της Πάτρας, ο ιδιοκτήτης-δουλέμπορος και ο επιστάτης συνεργός του με τις καταγγελίες της εμπορίας ανθρώπων , οπλοκατοχής και ξέπλυμα χρήματος.

Οι μέχρι τώρα πολιτικές που αφορούν την εργασία συνολικά άφησαν έκθετους τους εργαζόμενους σε τέτοιου είδους «επιχειρηματίες». Παράλληλα, η αυταρχικότητα και οι ακροδεξιές κορώνες του προηγούμενου διαστήματος, σε συνδυασμό με τις ρατσιστικές πολιτικές μετανάστευσης που εφαρμόστηκαν (βλ. Κέντρα Κράτησης – στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών), εμφανίζουν τα απάνθρωπα αποτελέσματά τους: το σύγχρονο δουλεμπόριο, σε μεγάλη μάλιστα έκταση στην Ελλάδα. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει το δουλεμπόριο και να ασκήσει μία πολιτική που θα προστατεύει συνολικά τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και να ξεσκεπαστούν ανάλογα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίου ανθρώπων, σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Απαιτούμε την μέγιστη δυνατή έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Καλούμε τη νεολαία και τις εργαζόμενες-ους της Αχαίας σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 16/3 στις 9.30 πμ, την ώρα της ανάκρισης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, τον αγώνα για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συλλογικότητας, μέχρι την καθολική δικαιοσύνη.

Το κάλεσμα του ΜΕΤΑ Αχαϊας:

Με αφορμή την σύλληψη επιχειρηματία στην περιοχή Ερυμάνθου Αχαϊας που κρατούσε σκλάβους αλλοδαπούς εργαζόμενους, το ΜΕΤΑ Αχαϊας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους αλλοδαπούς εργαζόμενους καλεί  φορείς, εργαζόμενους αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής να καταδικάσουν το γεγονός και να παρευρεθούν  τη Δευτέρα 16/3/2015 στις  9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας όπου θα οδηγηθούν οι ένοχοι.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και να ξεσκεπαστούν ανάλογα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίου ανθρώπων, σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)