to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 14.03.2015

Πολιτική

Η Bild «απέλυσε» τον Βαρουφακη - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης

Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild (με αφορμή την απουσία του ΥΠΟΙΚ στο εξωτερικό κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου) περί υποβάθμισης του Γ. Βαρουφάκη δίνουν κυβερνητικές πηγές


Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση. Η απάντηση στο «γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης» είναι ότι αφενός δεν υπήρξε ποτέ “συνάντηση κρίσης” και αφετέρου ο υπουργός Οικονομικών απουσίαζε στο εξωτερικό. «Τα σχόλια δικά σας», αναφέρουν με νόημα κυβερνητικές πηγές. 

Επικαλούμενη τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία ο υπουργός Οικονομικών απουσιάζει, καθώς μετάσχει σε συνέδριο στην Ιταλία, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη» (στα γερμανικά το δημοσίευμα της κίτρινης εφημερίδας, με ανταπόκριση από την Αθήνα και τίτλο: «χάνει την εξουσία ο Βαρουφάκης;»).

«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!» 

«Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε» προσθέτει η Bild. 

«Με αυτόν τον τρόπο πολιτική ταπείνωση του Βαρουφάκη ολοκληρώνεται» 

- Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του

- Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα. 

«Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό» υποστηρίζει η Bild. 



 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)