to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 13.03.2015

πηγή: Patrastimes

Κοινωνία

Ανοίγουν στόματα για τον πρόσφατο ξυλοδαρμό εργαζόμενης στον Ερύμανθο

Καταγγελία από το μέλος της Δημοτικής Κίνησης Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, για τον ξυλοδαρμό νεαρής εργαζόμενης από τον κοινοτάρχη Ελληνικού στο δήμο Ερυμάνθου‏


Ολόκληρη η καταγγελία:

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το μέλος της Δημοτικής Κίνησης Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας σε επσιτολή του, τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό νεαρής αλλοδαπής εργαζομένης σε καφενείο περιοχής τού δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, από αιρετό, γνωστό για τέτοιας μορφής δράσης, στην οποία μεταξύ άλλων, ζητά την παραίτηση του προέδρου του Ελληνικού από το κοινοτικό του αξίωμα, απρουσιάζοντας το όνομά του και ζητώντας από την κοινωνία να μην κλείνει τα μάτια σε ανάλογα δυσάρεστα γεγονότα. 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του το μέλος της Δημοτικής Κίνησης Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνει τα παρακάτω: 

«Ο τραμπουκισμός νεαρής εργαζομένης σε καφενείο περιοχής τού δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας έχει και όνομα.

Δεν υπάρχει απεχθέστερη και πιο ταπεινωτική χειρονομία απέναντι σέ άνθρωπο από την άσκηση βίας και την σωματική κακοποίηση. Δε υπάρχει χειρότερο παράδειγμα εκλεγμένου "άρχοντα" από εκείνο τού βασανιστή ,τού "τζάμπα νταή και μάγκα" σάν εκείνο τού κατάπτυστου προέδρου της κοινότητας Ελληνικού Γιώργο Παντελή πού εισέβαλε σε καφενείο στις 14 Φλεβάρη , χτύπησε και άφησε αναίσθητη νεαρή γυναίκα εργαζόμενη στην  περιοχή τού Πρέβεδου τού δήμου Ερυμάνθου.

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ αν το θύμα ήταν δημοτικός σύμβουλος ή επώνυμο πρόσωπο της μικρής επαρχιακής μας κοινωνίας (θα μπορούσε και να ήταν) ή μία απλή υπάλληλος και εργαζόμενη (αυτό που πραγματικά τελικά συμβαίνει να είναι)! Γιατί σκοπός αυτής της έντυπης καταγγελίας πού γράφεται από ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ για τον  προεδροχουλιγκάνο και από συναισθήματα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στήν 27χρονη γυναίκα,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να διερευνήσει άν τά κίνητρα τού δράστη είναι προσωπικά ή πολιτικά, μού είναι προσωπικά ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ! Σκοπός είναι να αναδειχθεί στο φώς τής πληροφόρησης ο λεκές πού αφήνει μια  τέτοια αισχρή πράξη ώστε να μην επαναληφθεί με χειρότερα αποτελέσματα στα μέρη μας. Δεν ενδιαφέρει το οτιδήποτε προηγήθηκε (και αν προηγήθηκε) πριν  τον ξυλοδαρμό μιας  γυναίκας,δεν ενδιαφέρει το "παρασκήνιο" και η φημολογία (κοινώς, κουτσομπολιό) ,δεν ενδιαφέρουν οι πολιτικές ή κομματικές επιλογές τού δράστη, αλλά η Ουσία!

Και η Ουσία βρίσκεται στην αποκάλυψη τού δάσους κι όχι τού δέντρου,η Ουσία βρίσκεται στον άγριο ξυλοδαρμό μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας και για κανέναν λόγο στον Κόσμο και για καμία περίπτωση ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ,ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ! Αν παγιδευτούμε στην αναζήτηση αιτιών και αφορμών(υπάρχουν ή δέν υπάρχουν) θα υποβιβασθεί και θα υποτιμηθεί τό ΜΟΝΟ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, δηλαδή η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ενάντια στην προσωπικότητα και την υπόληψη μιας εργαζομένης από τον πιο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΥΠΟ "εκπροσώπου" που θέλει να "διαχειρίζεται" κι από πάνω ο ανεύθυνος και θρασύδειλος..... τα συμφέροντα τής κοινοτητάς του!

Γιατί το σημαντικό πού μένει είναι πώς στην χώρα μας η βία (μέσα και έξω από τήν οικογένεια) κατά των  γυναικών έχει "σπάσει ρεκόρ" και οφείλουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ μέσα από τον  πολιτισμό των  κοινοτήτων μας να μην  τροφοδοτούμε την μιζέρια μίσος και τον πόνο, ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ όταν συμβαίνει δίνοντας στην ψευτοπαλικαριά "άσυλο" και "άφεση αμαρτιών", να μην "χαϊδεύουμε το αντριλίκι" και να μην ψάχνουμε να τού βρούμε ..."ελαφρυντικά" όταν το αίμα κυλάει από την επιθετική συμπεριφορά ενάντια στο  άλλο φύλο!

Μόνο όταν θα  σταματήσουμε το χέρι που υψώνουν οι θύτες θα σταματήσουν να υπάρχουν και θύματα, μόνο έτσι θα μπει  ένα τέλος στην φρίκη και στον ρόμο ενάντια σε γυναίκες, όπως αποτυπώθηκε στην ψυχή και στο σώμα της 27χρονης στον Πρέβεδο! Κι ο Δήμος μας εδώ θα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής κι όχι θεατής .... μέχρι να ξανασυμβεί το επόμενο δράμα! Γιατί το σημαντικό πού μένει από το απαράδεκτο αυτό γεγονός πού δυσφημεί την εικόνα της περιοχής μας ,είναι ότι ένα άτομο πού πήρε 135 ψήφους για να εκπροσωπήσει τα προβλήματα-αιτήματα της  κοινότητας " Ελληνικό" ,κατάντησε να λειτουργεί με την ανηθικότητα, την αθλιότητα και την πρακτική των τραμπούκων τού υποκόσμου και αυτό δεν συμφωνεί με τις παραδόσεις και τούς κανόνες συνύπαρξης στον Δήμο μας.

Σαν χρέος μας απέναντι στους φιλήσυχους συνδημότες μας και θέλοντας να διατηρήσουμε το ειρηνικό και πολιτιστικό επίπεδο στις  κοινωνικές μας σχέσεις και σον ελάχιστη συμπαράσταση στο θύμα της κτηνώδους αυτής επίθεσης, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ πού συμμετέχουν στην κοινή ζωή και πορεία τού Δήμου Ερυμάνθου ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ τον πρόεδρο τού "Ελληνικού" για τν κακουργηματική ,απάνθρωπη και άνανδρη συμπεριφορά του και ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ και με MONAΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της κοινότητας του την οποία με την ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ στάση του την  εξευτέλισε ,την  αγνόησε και την "έγραψε" στην επίδειξη τού "τσαμπουκά" του πάνω στο κορμί μιας εργαζόμενης !

Για τήν υπεράσπιση και περιφρούρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών στον Δήμο μας ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να  κάνουν θεσμό και απαράβατο όρο, στο εξής όποιος "αιρετός και επιφανής" διαπράττει παρόμοια αδικήματα να μήν έχει δικαίωμα υποψηφιότητας και συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, όποτε αυτές γίνουν!

Εννοείται, όπως και στην περίπτωση τού προέδρου τού "Ελληνικού", αν συμβεί κάτι παρόμοιο (που όλοι το απευχόμαστε, αλλά με τις "ευχές" δε αλλάζει τίποτα) εν ενεργεία εκλεγμένου συμβούλου ή προέδρου ή μελών της  δημοτικής αρχής, να ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ από τα προνόμια πού κατέχουν γιατί η παραμονή τους στον τιμητικό και ευσυνείδητο αγωνιστικό χώρο τής Αυτοδιοίκησης (τού αγώνα για το συλλογικό καλό και όχι για την εξουσία των ολίγων) αποτελεί αρνητικό παράδειγμα ,προσβολή για την  Ισονομία και την  Κοινωνία των Πολιτών και θλιβερή διάψευση της ελπίδας τωμ συνδημοτών μας πού τούς ψήφισαν ως "ικανούς" και τούς εμπιστεύθηκαν!

Αν είχε κάτι από φιλότιμο, ντροπή και μεταμέλεια( άγνωστα ήθη για τον Γιώργο Παντελή) για την  ελεεινή του πράξη ενάντια στην 27χρονη γυναίκα, θα έπρεπε ήδη από μόνος του να είχε παραδοθεί στους  νόμους της Πολιτείας και να είχε ήδη παραιτηθεί απο το κοινοτικό του "αξίωμα", ζητώντας δημόσια συγνώμη!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)