to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 10.03.2015

Πολιτική

Ανοίκεια επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη - Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις σημερινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση» ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και, εξωτερικό του του ακροατήριο»


Νέες προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, για τον Ελληνα ομόλογό του, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά "για ανόητα αφελή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον Τύπο". Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην "Corriere della Sera" και σε όσα προβοκατόρικα του αποδίδονται να δήλωσε περί δημοψηφίσματος. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης χειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης και "ψάχνει για εχθρούς".

Τις αποκαλύψεις για την υβριστική και φραστική επίθεση αποκάλυψε απροκάλυπτα μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ.Σόιμπλε.

Ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο με τον κ. Βαρουφάκη, που ερωτηθείς χθες μετά το Eurogroup διέψευσε ότι υπήρξε κόντρα στη συνεδρίαση με το Γερμανό ομόλογό του.

Στο μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι ο μόνος στο Eurogroup που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

Τα ίδια είχε και χθες ο κ. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Παράλληλα είχε τονίσει ότι πως δεν έχει επιπλέον ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ενώ όπως είπε «μεταξύ των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup υπήρξε συμφωνία πως τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Τέλος επισήμανε πως χρειάστηκε να πάει στην Bundestag για να μπορέσει να ισχύσει η τετράμηνη παράταση της Ελλάδας και αυτό, όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολο, «αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για το κάνω. Ο κ. Βαρουφάκης από τη μεριά του μας είπε πως για την Ελλάδα οι τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ήταν εύκολες».

Παππάς: Ασύμβατες με την προσδοκία εύρεσης λύσης οι δηλώσεις Σόιμπλε

Βασικό υποστηρικτή των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμπληρώνοντας ότι «είναι σαφές πως η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις σημερινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση» ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και, εξωτερικό του του ακροατήριο».

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες  με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη» κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)