to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 09.03.2015

Κοινωνία

Προβλήματα στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας από την κακοκαιρία

Σταθερή παραμένει η στάθμη στην κοίτη του ποταμού Έβρου μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Οι αρχές συνεχίζουν ωστόσο, να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, εξαιτίας και της γνωστοποίησης της βουλγαρικής πλευράς ότι θ΄ απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού μεγάλες ποσότητες νερού ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαήλογκρατς.


   
Την ίδια ώρα, προβλήματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετοί ορεινοί οικισμοί της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ιδιαίτερα του Δήμου Μύκης, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σταδιακά, επίσης, αποκαθίστανται οι βλάβες που είχαν προκληθεί από χθες το βραδύ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των οικισμών λόγω πτώσης δέντρων. Με απόφαση του δημάρχου Μύκης, δεν θα λειτουργήσουν και αύριο πολλές σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
   
Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ωστόσο, μεγάλα είναι τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, στην πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων και στην πεδιάδα του Νέστου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι για μια ακόμα φορά, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινόμενων, καταστράφηκαν δεκάδες εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις και ολόκληρη η πεδιάδα των Τεγανών, θυμίζει μια απέραντη λίμνη, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των αγροτών, ενώ δεν γίνεται λόγος για επανακαλλιέργεια αυτών των εκτάσεων πριν υποχωρήσουν τα νερά.
   
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην πεδιάδα των Τεναγών ο κ. Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου θα εγκατασταθεί στη λεκάνη με τα αντλιοτικά του μηχανήματα, όταν θα μπορούν αυτά να λειτουργήσουν σε συνθήκες σταθερότητας του εδάφους.
   
Η κακοκαιρία των τελευταία 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα, από το βράδυ του Σαββάτου, πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης. Το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Θάσο, όπου βρίσκονται εγκατεστημένης οι κεραίες και οι αναμεταδότες της Digea, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης από το τεχνικό συνεργείο. Η εταιρεία με ανακοίνωση, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, κάνει γνωστό ότι "η εκπομπή του σήματος στο κέντρο "Θάσος" δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή ούτε με ελικόπτερο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος".
   
Ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο παροχέας του ψηφιακού σήματος να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε τα μηχανήματά του να λειτουργούν αδιάλειπτα και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά η συνδρομή είτε της περιφέρειας είτε του Δήμου Θάσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)