to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 04.03.2015

Οικονομία

Έκτακτη ρύθμιση με ισχυρά κίνητρα για εφάπαξ αποπληρωμή χρεών

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ενεργοποιήσει έκτακτη και διάρκειας ολίγων ημερών διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, με νομοθετική προσθήκη, η οποία θα γίνει στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί έκτακτη και διάρκειας ολίγων ημερών διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το έκτακτο μέτρο αφορά όσους θέλουν να αποπληρώσουν εφάπαξ ένα μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους στην εφορία. Το κίνητρο είναι ισχυρό, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα να διαγραφεί το σύνολο των προσαυξήσεων όχι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων που είναι ήδη σε ισχύ αλλά των προσαυξήσεων με τους οποίους έχει επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο: ο φορολογούμενος δεν θα είναι υποχρεωμένος να μηδενίσει την οφειλή του με εφάπαξ καταβολή για να διαγράψει τις προσαυξήσεις. Θα μπορεί να επιλέξει μερική αποπληρωμή ή ακόμη και να επιλέξει ποιον φόρο θα αποπληρώσει. Προφανώς, τον οφειλέτη θα τον συμφέρει να διαλέξει να πληρώσει μέρος ή το σύνολο του φόρου στο οποίο έχουν φορτωθεί οι περισσότερες προσαυξήσεις.

Ό,τι χρέος απομείνει μετά από αυτή την έκτακτη διαδικασία, η οποία θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων που προετοιμάζει η κυβέρνηση (θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup ως μια από τις έξι μεταρρυθμίσεις) και η οποία αναμένεται να ισχύσει από τον Απρίλιο.

Διαβάστε/δείτε ακόμη: Νάντια Βαλαβάνη: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις - Θα εφαρμόσουμε εφέτος το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)